F. Renault 1.6 NEC

Geen Formule Renault 1.6 European Series in 2015

DBP 4781---Version-2-1-

Promotor MdH Consultants heeft besloten de eerder aangekondigde Formule Renault 1.6 European Series niet te organiseren. Ondanks de door de partners, teams en de promotor geleverde inspanningen zal dit kampioenschap voor jonge single-seater-coureurs in 2015 niet plaatsvinden.

Tekst en foto's: PR

DBPF5228-1-


Na twee seizoenen, met geweldige races en Roy Geerts en Anton de Pasquale als kampioenen, is deze beslissing ongelukkig, maar onvermijdelijk.

Mick de Haas, CEO van MdH Consultants: "We zijn deze serie in 2013 gestart in de volle overtuiging dat er ruimte was om de Formule Ford voor jonge rijders te vervangen. In 2014 stond alles goed op de rit, met goed gevulde velden en de juiste vooruitzichten voor 2015. We geloofden in een goede competitie. Maar de situatie op de markt, waarop wij geen invloed hebben, heeft ervoor gezorgd dat wij geen garanties kunnen geven op een kwalitatief en kwantitatief goed startveld, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de teams en partners. Vandaar onze beslissing, die niet eenvoudig was, om de serie voor dit jaar te annuleren. We betreuren dat het zover moet komen, met name voor de teams, coureurs en andere direct betrokkenen. Het spreekt voor zich dat deze situatie volledig losstaat van onze andere race series en activiteiten in de autosport."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet