V8 Supercars

V8 Supercars: Marcos Ambrose stapt er tijdelijk uit. Scott Pye vervanger bij DJR Team Penske

Na een desastreus verlopen AGP-weekend heeft Marcos Ambrose besloten om tijdelijk een stap zijwaarts te maken. Nog voor zijn thuiswedstrijd op Tasmanië wordt hij bij DJR Team Penske met onmiddellijke ingang door de jonge Scott Pye vervangen.

Tekst Willem J. Staat
Foto DJR Team Penske

2015 Ambrose laatste voorstelling
Het definitieve einde van Ambrose's carriere? Het zou zo maar kunnen. Na twee teleurstellende weekends komt hij voorlopig niet meer in actie. Hieruit blijkt wel hoe competitief en lastig die auto's zijn. En uiteraard hoe hoog het niveau van de concurrentie.


Marcos Ambrose stapt er tijdelijk uit. Scott Pye vervanger bij DJR Team Penske
Marcos Ambrose is na twee races al op eigen verzoek uit de V8 Supercars gestapt en wordt per onmiddellijke ingang vervangen door Scott Pye. Na negen jaar NASCAR leek de Tasmaniër al na twee races over onvoldoende snelheid te beschikken. Ambrose zal later dit seizoen nog wel in de drie wedstrijden, die het Pirtek Endurance kampioenschap meetellen, uitkomen.

Marcos Ambrose: "Dit was een moeilijke beslissing. Maar na twee races was het duidelijk dat ik in deze auto's meer ervaring moet opdoen voor hetgeen van wat er van een competitieve No 1 coureur en zijn partners verwacht wordt. Scott is een goede coureur, heeft meer ervaring met deze auto's en gaat er voor zorgen dat dit team goede kansen heeft om succesvol te worden. De reden voor deze zijwaartse stap is compleet mijn eigen beslissing. Ik bied mijn excuses aan voor de fans die ik teleurstel. Ik blijf het team ondersteunen en zal ook in Tasmanië aanwezig zijn."

Roger Penske: "Ik waardeer de inzet van Marcos Ambrose tijdens de eerste twee wedstrijden. Na de Australische Grand Prix heeft Marcos het team verzocht om een stapje terug te doen zodat hij zich meer op de overgang naar deze auto's kan concentreren. Aan het begin van het seizoen heeft Marcos zich gerealiseerd dat het niveau hier zo hoog is dat voor de overschakeling naar de V8 Supercars gewoon meer tijd nodig is. Voor Marcos moet dit een moeilijke beslissing geweest zijn maar ik waardeer het feit dat hij aan het grotere plaatje van het team gedacht heeft." Tijdens het weekend van 27-29 maart wordt de No 17 Würth Ford Falcon FG X in Tasmanië door Scott Pye gereden. In 2009/2010 was Pye meermaals in de Formule Ford op Zandvoort in actie te zien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet