Belcar

Belcar: 24 uren van Zolder: Jantje lacht, Jantje huilt

Soms zit het mee, meestal zit het tegen. Als je niet tegen tegenslag kunt, kun je beter geen autocoureur worden. Het relaas van Jan de Wit.

Tekst: Roy van der Laan Fotografie: Tim Böhme

 deWit


Vorig jaar boekte Jan de Wit een prachtig succes in de 24 uren van Zolder. Samen met zijn teamgenoten van Belgium Racing eindigde de Nederlander als derde algemeen en als eerste in de Klasse 3.
Dit jaar was De Wit weer van de partij, wederom met Belgium Racing en net als vorig jaar met een Ultima GTR. Deze keer verliep zijn weekeinde minder succesvol. De Wit en zijn teamgenoten Patric Derdaele, Stefan Verhoeven en Johan Empsen konden dit jaar fluiten naar de bekers, de bloemen en de kussen van de charmante dames. “Eerst hebben we de versnellingsbak gewisseld”, blikte De Wit op zijn race terug. “Een uur later moesten we de koppelingscilinder vervangen, dat betekende dat de versnellingsbak er weer af moest. Tot slot ging er een computerkabel stuk. Dit is niet leuk.”
Jan de Wit was niet alleen teleurgesteld vanwege het mislopen van een dagsucces. “Ons team stond voorafgaande aan de 24 uren van Zolder op de eerste plek in de tussenstand van onze klasse. Die leidende positie zijn we nu kwijt.”
Het leven is soms hard, constateerde de coureur. Gelukkig kon hij er nog om lachen. “Je kunt eigenlijk beter journalist zijn”, luidde zijn conclusie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet