GT

International GT Open: Dubbelslag voor AF Corse op Paul Ricard

WT Paul Ricard

Het was vandaag een Ferrari onderonsje op het circuit van Paul Ricard. Het International GT Open kampioenschap hield daar vandaag een winterrace, voorafgegaan door een testdag. Daar waar gisteren en in de ochtendtraining van vandaag de TheoMartin McLaren nog present tekende, was het vandaag één en al Ferrari wat de klok sloeg. Kers op de taart: overwinning voor Pasin Lathouras en Michele Rugulo.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: GT Open

Oorspronkelijk moest ook de McLaren 605S van het Spaanse Teo Martin Motorsport aan de start verschijnen van de race die in de namiddag verreden werd. Maar in de testsessies, voorafgaand aan de wedstrijd ondervonden Miguel Ramos en Nicky Pastorelli problemen aan de ophanging die de McLaren tot opgave dwong. Gevolg, zeven Ferrari 458 aan de start waarvan er twee uit de stal van Kessel Racing kwamen en maar liefst vijf wagens door AF Corse ingezet werden.

WT Paul Ricard Lathouras - Rugulo

Het was Michele Rugulo die tijdens de kwalificaties de snelste tijd liet optekenen. Rugulo deelde de Ferrari met de Thai Pasin Lathouras die de start van de wedstrijd voor zijn rekening nam. Al snel verloor Lathouras de leiding aan GT3 debutant Ezequiel Perez -Companc. Companc bouwde al vrij snel een mooie voorsprong uit terwijl Lathouras ook P2 moest inleveren aan Ilya Melnikov. Naar het einde van de eerste stint herstelde Lathouras de situatie waardoor P2 terug in handen kwam van de Ferrari #51.

WT Paul Ricard podium

De voorsprong die Perez-Companc had opgebouwd slonk na de rijderswissels. De snelle Michele Rugulo die overnam van Lathouras dichtte het gat op Giamaria die op zijn beurt het stuur nam van Perez-Companc. In de laatste paar ronden ontstond een mooi gevecht tussen beiden dat uiteindelijk in het voordel van Rugulo werd beslecht. Giamaria moest nipt de duimen leggen terwijl Melnikov, die de race alleen afwerkte, derde werd.

Er staat nu nog één testweekend gepland op 12 en 13 maart in Barcelona alvorens het seizoen écht van start gaat!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet