Belcar

Belcar: 24 uren van Zolder na 15 uur: GLPK Corvette teruggevallen

De GLPK Corvette, met onder meer Mike Hezemans, is teruggevallen naar de derde plaats. Het team koos in de nacht voor een preventieve vervanging van de versnellingsbak. De GLPK Corvette lag de eerste twaalf uur van de race op kop en pakte dus de maximale punten die na zes en twaalf uur werden verdeeld. De SRT Corvette, met David Hart, ligt nu op kop. Eurotech Racing ligt tweede!

Tekst: Roy van der Laan

Het verschil tussen de SRT Corvette (David Hart, Marc Duez, Maxime Soulet en Tom Cloet) en de achtervolgende Eurotech Racing Marcos LM600 bedraagt maar drie ronden. Danny van Dongen, Marc Goossens en Cor Euser hebben een voorsprong van maar liefst negentien ronden op de GLPK Corvette.
Jos Menten ligt op de zesde plaats algemeen (derde in de Klasse 2) met zijn Porsche 911 GT3 RSR. Jos is inmiddels naar Donington vertrokken voor zijn race in de Le Mans Series. Henk Haane voert de stand in de Klasse 3 aan met zijn Porsche 996 GT3 Cup. Jean Pierre Verhoeven ligt op de tweede plek in de klasse 3 met eveneens een Porsche 996 GT3 Cup. Tom Langeberg (Porsche 997 GT3 Cup) leidt in de klasse 4.
Jan de Wit, vorig jaar nog derde algemeen met de Ultima GTR, kampt met problemen. Zijn team, klassementsaanvoerder in de Klasse 3, ligt momenteel op de achtste plaats in hun klasse (24ste algemeen).
Voor Helmert Jan van der Slik en Menno Kuus is het avontuur helaas voorbij. De Porsche 996 biturbo behoort tot de uitvallers, net als de Dodge Viper van de gebroeders Crouwels, René Wijnen en Bruno Cloet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet