V8 Supercars

V8 Supercars: Van Gisbergen in 2016 naar Triple 8 Red Bull Team Holden?(Update bevestiging!)

Na zijn briljante voorstelling afgelopen zondag in Adelaide wordt Shane van Gisbergen voor het seizoen 2016 in verband gebracht met het team van Red Bull Team Holden.

Tekst Willem J. Staat
Foto: archief autosport.nl

SVG Clipsal
Van Gisbergen naar Triple 8 Red Bull Team Holden? Teambaas Roland Dane zou er alles aan gelegen zijn om SVG binnen te halen.

Van Gisbergen in 2016 naar Triple Eight Red Bull Team Holden?
De bevestiging van dit bericht lijkt nog maar een kwestie van uren te zijn maar autosport.nl beschikt over aanwijzingen dat Shane van Gisbergen voor het seizoen 2016 door Triple 8 Red Bull Team Holden wordt ingelijfd. Van Gisbergen zorgde afgelopen zondag met de Tekno Autosports "klantenversie" van de Triple 8 Holden al voor veel spektakel in Adelaide en maakte het winnaar James Courtney in de fabrieksversie absoluut niet gemakkelijk. Bij Triple 8 heeft Craig Lowndes zijn contract met Roland Dane nog niet verlengd. Mocht dit alsnog het geval zijn dan wil teambaas Roland Dane graag een derde auto voor SVG inzetten. Eind 2012 waren er juridische perikelen rondom Van Gisbergen's contract met het team van SBR dat later in Erebus werd omgedoopt en tevens van eigenaar wisselde. De excentrieke Betty Klimenko Saunders nam het team over en switchte naar de Mercedes E-klasse. SVG stapte toen verrassend over naar het team van Tekno Autosports dat eigendom is van de familie Webb. Van Gisbergen eindigde vorig jaar als tweede achter Jamie Whincup in het kampioenschap.

Zojuist werd officieel bevestigd dat SVG in 2016 officieel deel zal uitmaken van Triple 8 Team Red Bull Holden. Teambaas Jonathon Webb bevestigde eveneens dat hij Shane voor volgend seizoen aan Triple 8 kwijt is, "De laatste twee jaar hebben wij met Shane enorm veel succes gehad. Het doet pijn om hem te kwijt te raken maar we gaan een fantastisch 2015 tegemoet!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet