Diversen

Div. Internationale Trainingsdag Zolder. Van der Horst Racing richt zich op de toekomst

Tijdens de eerste maartse Internationale Trainingsdag in Zolder bleken nog maar weinig teams uit hun slaap ontwaakt te zijn. Wel aanwezig waren het team van RaceArt, het relatief nieuwe Van der Horst Racing en David Hart/Nicky Pastorelli met de historische CanAm Lola T70 spyder in actie.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

RaceArt
Veel aandacht bij RaceArt voor de Intrax dampers.

Internationale Trainingsdag Zolder. Van der Horst Racing richt zich op de toekomst
Tijdens de eerste maartse Internationale Trainingsdag in Zolder bleken nog maar weinig team uit hun slaap ontwaakt te zijn. Wel aanwezig waren het team van RaceArt, het relatief nieuwe Van der Horst Racing en David/Nicky Pastorelli. Zowel bij regerend Supercarchallenge kampioen Roger Grouwels als bij Van der Horst Racing werd uitgebreid aandacht besteed aan de afstelling van de Intrax schokdempers.

vdh racing
Team met veel potentieel voor de toekomst. Van der Horst Racing. Nu in België actief maar GT3 is de uiteindelijke doel. "Wij zijn nog te kort bezig" aldus teameigenaar Gerard van der Horst die zich in de nabije toekomst op de GT Sport wil richten.

Gerard van der Horst is twee jaar geleden in de BGDC/BMW Sports Trophy begonnen en heeft recentelijk de ex- Van Ekris BMW M4 GT4 overgenomen. Daarnaast heeft het team bij BMW Motorsport een 235i besteld die op korte termijn geleverd wordt. Gerard van der Horst: "Twee jaar geleden zijn wij hiermee begonnen en wij richten ons op de toekomst. Op dit moment is het nog te vroeg om de stap richting GT3 te maken maar dit is op de lange termijn wel één van onze doelstellingen." Als rijderscoach heeft men bij Van der Horst Racing Nico Verdonck aangetrokken.

2015 Hart Pastorelli
Overleg tussen Nicky Pastorelli en David Hart(in cockpit)

David Hart en Nicky Pastorelli kwamen met de historische Lola T70 spyder in actie. Daar werd veel aandacht aan de versnellingsbak besteed.

2015 Pastorelli
Nicky Pastorelli in actie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet