GT

GT: Nick Catsburg met Blancpain Racing naar Pirelli World Challenge

CGP 8555

Nick Catsburg maakt dit seizoen zijn debuut in de Amerikaanse Pirelli World Challenge. De Reiter Engineering-coureur zal volgend weekeinde (7-8 maart) al met een Reiter Gallardo FL2 GT3 aan de start verschijnen van de openingswedstrijd van het seizoen, op het Circuit of The Americas in Austin, Texas.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Eerder deze maand tekende Catsburg een contract als test- en ontwikkelingscoureur bij het Duitse Reiter Engineering, waarbij direct duidelijk werd dat de zevenentwintigjarige coureur uit het Gelderse Voorthuizen dit seizoen in verschillende kampioenschappen zijn opwachting zal gaan maken.

Het eerste bevestigde kampioenschap is het Noord-Amerikaanse GT3 kampioenschap, de Pirelli World Challenge. Op het Circuit of The Americas zal Catsburg volgende week nog met een door Blancpain Racing ingeschreven Reiter Gallardo FL2 GT3 rijden, later in het seizoen zal hij met de nieuwe Gallardo R-EX in actie komen.

Vorig weekeinde reed Catsburg voor het eerst met de Gallardo in Amerika, tijdens een evenement op de Homestead-Miami Speedway in Florida. Hij won zijn sprintrace met de Gallardo FL2 GT3, terwijl zijn teamgenoten de hoofdrace op hun naam schreven en daarmee de nieuwe Reiter Gallardo R-EX de eerste zege ooit bezorgden.

Nick Catsburg: "Racen in Amerika stond hoog op mijn verlanglijstje. Ik ben dus ontzettend blij dat ik dit jaar een volledig seizoen in de Pirelli World Challenge zal gaan rijden! Samen met Reiter Engineering en Blancpain weet ik zeker dat wij daar een aantal mooie resultaten kunnen gaan neerzetten. Alle circuits zijn nieuw voor me, dus ik zal veel tijd in de simulator doorbrengen om de circuits daar te leren kennen."

Kalender Pirelli World Challenge 2015
6-8 maart - Circuit of The Americas
27-29 maart - St. Petersburg
17-19 april - Long Beach
24-26 april - Barber Motorsports Park
15-17 mei - Canadian Tire Motorsport Park
29-31 mei - Detroit Belle Isle
26-28 juni - Road America
31 juli-2 augustus - Mid-Ohio Sports Car Course
21-23 augustus - Miller Motorsports Park
28-30 augustus - Sonoma Raceway
11-13 september - Mazda Raceway Laguna Seca
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet