GT

GT4 European Series versterkt samenwerking met ADAC GT Masters

gt4-duel

De GT4 European Series versterkt haar internationale banden door komend seizoen driemaal de ADAC GT Masters op bekende circuits te ondersteunen. Naast deze hoog aangeschreven raceklasse vergezelt de Europese competitie voor GT4-voertuigen ook tweemaal de toonaangevende Blancpain Sprint Series.

Tekst en foto's: PR

Het seizoen start op het Franse circuit Nogaro tijdens het Paasweekend (4 – 6 april) in samenwerking met de Blancpain Sprint Series, een kampioenschap voor GT3-auto's dat door de SRO wordt georganiseerd. Deze organisatie draagt tevens zorg voor de 'balance of performance' test voor de GT4 European Series, die er voor zorgt dat de deelnemende auto's van vooraanstaande merken gelijkwaardig zijn. Vervolgens staat Circuit Park Zandvoort op het programma met deelname aan de traditionele Pinksterraces.

De derde ronde van het kampioenschap wordt gehouden op de Red Bull Ring in Oostenrijk, voor de eerste maal in combinatie met de ADAC GT Masters. Twee weken later volgt de GT4 European Series het Duitse kampioenschap naar Spa-Francorchamps en dat is een kleine wijziging ten opzichte van de eerder aangekondigde kalender. De PRO en AM-rijders vervolgen hun kampioenschap half augustus op de beroemde Nürburgring voordat zij in het eerste weekend van oktober het seizoen afsluiten op het Italiaanse circuit Misano.

gt4-spa-achter

Verschillende internationaal georiënteerde teams zijn reeds aangekondigd of hebben serieuze interesse getoond om deel te nemen. Gloednieuwe racewagens worden aan de start verwacht zoals de Porsche 981 Cayman SP en de speciaal voor GT4 gebouwde bolide van Sin Cars. Meer teams en rijders worden in de resterende vijf weken aangekondigd.

Als onderdeel van een uitgebreide mediacampagne om de raceklasse onder de aandacht te brengen, zorgt RTL Productions ook komend seizoen voor videoprogramma's van de GT4 European Series op onder meer de Nederlandse televisiezender RTL7.

Kalender 2015
April 4 – 6, 2015 Nogaro Blancpain Sprint Series
May 22 – 24, 2015 Zandvoort Pinksterraces
June 5 – 7, 2015 Red Bull Ring ADAC GT Masters
June 19 – 21, 2015 Spa-Francorchamps ADAC GT Masters
August 14 – 16, 2015 Nürburgring ADAC GT Masters
October 2 – 4, 2015 Misano Blancpain Sprint Series

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet