GT

GT: Mercedes-AMG maakt details nieuwe GT3 auto bekend

01

Hoewel Mercedes komende week op de 85e Geneva Motor Show de nieuwe Mercedes-AMG GT3 pas officieel zal presenteren werden er de afgelopen week de nodige teasers verzonden. Vandaag toonde Mercedes echter voor het de hele auto en ook een preview van het interieur van het nieuwe GT3 wapen uit Affalterbach.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: Mercedes-AMG

Het moet de opvolger van de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 gaan worden en na de officiële perspresentatie in Geneve volgende week zal een intensief test programma met de nieuwe Mercedes-AMG GT3, die is gebaseerd op de Mercedes-AMG GT, van start gaan. De eerste levering van de nieuwe raceauto aan klantenteams staat voor eind 2015 op het programma.

02

Mercedes-AMG maakte ook de eerste technische details bekend van de auto, waarbij de Duitse fabrikant bij voorbaat al zegt dat het standaard model, de GT, al de ideale vereisten heeft voor een GT3 model: een laag zwaartepunt, een perfecte gewichtsverdeling en de brede spoorbreedte. Hierdoor is, volgens Mercedes-AMG veel grip en een perfecte wegligging in de bochten gegarandeerd, een voordeel op het circuit.

03

De nieuwe GT3 auto heeft, net als de straatversie, een ultralichte aluminium spaceframe die voor een uitstekende bescherming van de coureur moet zorgen, in combinatie met een stalen rolkooi. Om gewicht te besparen zijn de motorkap, deuren, vleugels, zijwanden, skirts, diffuser en achterklep van een lichte maar sterke koolstofvezel gemaakt.

04

Net als de huidige SLS AMG GT3 zal ook de nieuwe auto gebruik maken van een AMG 6.3 liter V8 motor, die nog verder werd ontwikkeld. De Mercedes-AMG GT3 zal een zesversnellingsbak krijgen, net als de straatversie van de Mercedes-AMG GT in transaxle opstelling aan de achteras. Dit zorgt voor een optimale gewichtsverdeling.

Volgende week zullen we vanuit Zwitserland alle details te horen krijgen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet