Formula E

Formule E: Configuratie Formule E-circuit Berlijn bekend

De organisatie van het FIA Formule E kampioenschap heeft vandaag samen met hoofdsponsor DHL de configuratie van het circuit bekend gemaakt.

Tekst Willem J. Staat
Foto Formule E

2015 Berlijn
De autosport keert weer na een afwezigheid van ruim 20 jaar in Berlijn terug. Na de Avusring gaat er nu rondom het voormalige vliegveld Tempelhof geracet worden.

Configuratie Formule E-circuit Berlijn bekend
Vandaag werd tijdens een persconferentie op het voormalige vliegveld Tempelhof in Berlijn in aanwezigheid van Formule E CEO Alejandro Agag, DHL Europe CEO John Pearson, de Berlijnse senator Cornelia Yzer en de coureurs Daniel Abt en Nick Heidfeld, de configuratie van het Formule E circuit bekend gemaakt. De door Rodrigo Nunes ontworpen baan is 2.47 km lang en telt maar liefst 17 bochten.
Alejandro Agag: "Wij zijn verheugd dat we vandaag in Berlijn aanwezig kunnen zijn en het Formule E circuit kunnen onthullen. Berlijn is één van de leidende Europese hoofdsteden met betrekking tot innovatie en duurzame mobiliteit terwijl Duitsland tevens bekend staat voor haar autosportpassie. De reden dat wij Berlin als gaststad hiervoor gekozen hebben. Nu kijken we er naar uit om er voor de fans een mooie show van te gaan maken. En die kunnen er trots op zijn om voor Nick Heidfeld en Daniel Abt te supporteren."

John Pearson van logistieke partner DHL CEO Express Europe "De Berlijn E Prix is een ideaal evenement om te laten zien waarom DHL en Formule E precies bij elkaar passen. Als pionier met CO2-vrije bestelwagens zijn we erg verheugd dat we een andere pionier mogen verwelkomen. Zelfs met een sneller merk elektrische auto. Wij kijken er werkelijk naar uit om als "e-novator" van de toekomst geïdentificeerd te worden en als jury van onze Blue Sky Transport Design Award zullen we in mei in Berlijn voor een elektrisch voertuig design een winnende Award toekennen."

Nick Heidfeld over de ciruit lay-out: "Voor mijn thuispubliek gaat dit een erg speciale wedstrijd worden. Voor mij zal het de eerste keer zijn dat ik op een bijzondere plaats met een speciale sfeer zal racen. Het ziet er naar uit dat het 2.5 km 17 tellende bochten lange circuit erg uitdagend wordt dat de fans geheel kunnen overzien. Vrienden van mij waren al geïnteresseerd om naar Berlijn te komen en ik hoop dat er veel fans zullen komen."

Wie voor 30 april een kaartje koopt betaalt 10 Euro. Daarna bedraagt de prijs 19 Euro

2015 Berlijn 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet