Belcar

Belcar: pole 24 uren van Zolder beslist op 0,001 seconde

Zaterdag start de SRT Corvette vanaf pole position aan de 24 uren van Zolder. De equipe bestaande uit Marc Duez, David Hart, Maxime Soulet en Tom Cloet bleef de GLPK Corvette van Bert Longin, Anthony Kumpen, Mike Hezemans en Kurt Mollekens welgeteld 0,001 seconde voor! De Eurotech Racing Marcos LM600 begint de race vanaf de vertrouwde derde startpositie.

Tekst: Roy van der Laan

GLPK Racing liet in de eerste van de vier kwalificatiesessies een tijd van 1:29.032 noteren. Dat leek lange tijd goed genoeg voor de pole position. In de vierde en laatste tijdtraining dook het Selleslagh Racing Team er echter toch nog onderdoor, met een tijd van 1:29.031. Het is de eerste pole van SRT dit seizoen.
De Eurotech Racing Marcos LM600 vertrekt zaterdag vanaf de derde startplek. Marc Goossens, Danny van Dongen en Cor Euser kwamen met een rondetijd van 1:30.377 ‘slechts’ 1,3 seconden op de Corvettes tekort. Achter Eurotech Racing loopt het gat fors op. De nummer vier, het Belgische G&A Racing met een Mosler 900 MT 900 R, moest maar liefst drie seconden op de Marcos-equipe toegeven. G&A Racing was overigens de snelste in de Klasse 2.
CEO Racing, met onder meer Jos Menten, kwalificeerde zich met de Porsche 996 GT3 RSR als zesde algemeen en derde in de Klasse 2. Belgium Racing (Ultima GTR), met onder meer onze landgenoot Jan de Wit, was de snelste in de Klasse 3 (achtste algemeen). First Motorsport, dat een Porsche 996 GT3 Cup inzet voor onder meer Henk Haane, realiseerde de tweede tijd in Klasse 3 (tiende algemeen).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet