GT

International GT Open: Weinig verrassingen na eerste GT Open test in Jerez

WT Jerez Theo Martin Motorsport

Het International GT Open kampioenschap trapte gisteren en vandaag het nieuwe seizoen op gang met een tweedaagse testsessie in het Spaanse Jerez. Er stonden acht sessies van 55 minuten gepland, verspreid over de twee dagen. Slechts vijf wagens verschenen aan de start dit weekend waaronder één Ferrari 458 GT 2012 en twee Ferrari 458 Italia GT3 2012 van AF Corse en natuurlijk de gloednieuwe McLaren 650S van Theo Martin Motorsport die de test als snelste afsloot.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: GT Open

Theo Martin Motorsport bewees dus gelijk het potentieel van hun gloednieuwe wagen, maar ook van hun rijdersduo Alvaro Parente en Miguel Ramos. Zoals verwacht waren beide rijders vanaf het eerste moment snel onderweg met een algemene besttijd als kers op de taart. Teameigenaar Theo Martin toonde zich na afloop dan ook tevreden. "Het doel was om de wagen te leren kennen, er aan te wennen en enkele dingen uit te proberen. We zijn dan ook uiterst tevreden over de afgelopen dagen."

WT Jerez AF Corse

Maar ook AF Corse heeft deze winter niet stil gezeten getuige enkele snelste tijden doorheen de test sessies. AF Corse liet een heel aantal rijders het stuur nemen van de Ferrari's. Daaronder zaten enkele nieuwe namen waaronder Peter Mann en Ilya Melnikov maar ook de ervaren mannen zoals Michele Rugulo en Claudio Sdanewitsch.

Naast de McLaren en de Ferrari's kwam ook nog de Ginetta G55, weliswaar een GT4 versie, van Tolman Motorsport in actie met Pattison en Davenport aan het stuur.

WT Jerez Pattison Davenport

De volgende test staat gepland op zes en zeven maart op Paul Ricard. Daar zal eveneens een winterrace plaatsvinden!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet