GT

GT: Jeroen Bleekemolen tekent bij Bentley Team HTP

d869002f-1fcb-48ca-9039-ca13f0ede252

Bentley Team HTP heeft vandaag de eerste negen namen bekend gemaakt van de coureurs die dit seizoen met de Bentley Continental GT3 zullen rijden. De vandaag bevestigde rijdersbezetting is een mix van jonge talenten en gevestigde namen, waaronder één Nederlander: Jeroen Bleekemolen.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: Bentley Team HTP

Afgelopen maand verklaarde Bleekemolen tegenover autosport.nl nog dat er nog geen contract was getekend. "Gezien mijn programma met de Viper in Amerika is een plek bij Bentley Team M-Sport sowieso onmogelijk. Bentley Team HTP zou een optie zijn, ik heb contact met het team, maar ik weet nog niet of ik dit seizoen voor hen zal rijden," zei Bleekemolen in Dubai.

De bekendmaking van vandaag maakt een einde aan die onduidelijkheid, hoewel een exacte verdeling van coureurs per auto en per kampioenschap nog niet bekend werd gemaakt.

Bleekemolen zal samen met Harold Primat, Lance David Arnold en Christian Menzel voor de nodige ervaring zorgen bij Bentley Team HTP. Om echter ook jonge talenten een kans te geven, iets wat HTP in het verleden reeds deed met Maximilian Buhk, is er voor het komende seizoen ook een 'Bentley Junior Team' opgericht. Fabian Hamprecht, Clemens Schmid en Luca Stolz zullen dit jaar voor het 'Bentley Junior Team' uitkomen.

Buhk zelf zal dit seizoen voor het vierde jaar op rij voor HTP uitkomen, terwijl Vincent Abril, vorig seizoen winnaar van de Silver Cup in de Blancpain Sprint Series, de overstap naar Bentley Team HTP maakt. De jonge Fransman kwam het afgelopen seizoen uit voor het Belgische W Racing Team.

De exacte rijdersbezetting per auto en wie in welk kampioenschap zal uitkomen is nog niet bekend. Daarnaast zullen binnenkort nog enkele namen aan de line-up worden toegevoegd. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet