GT

ADAC GT Masters: MRS GT-Racing met Nissan in GT Masters

MRS GT-Racing dat de afgelopen jaren met McLaren in de ADAC GT Masters actief was, stapt voor komend seizoen over naar Nissan. Florian Strauss, vorige week nog winnaar van de 12U Bathurst, zal komend seizoen voor het team uitkomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto ADAC

Nissan Strauss
Audi en Porsche krijgen concurrentie van Nissan en Bentley.

MRS GT-Racing met Nissan GT-R in GT Masters
Het team van MRS GT-Racing dat de afgelopen jaren met McLaren in de ADAC GT Masters actief was, stapt voor komend seizoen over naar Nissan. Florian Strauss vorige week nog winnaar van de 12U Bathurst, zal komend seizoen voor het team uitkomen.

Teameigenaar Karsten Meurer: "Wij verheugen ons op de samenwerking met Nissan. Na het succes van Nissan op Bathurst zijn wij ervan overtuigd dat het merk voldoende competitief is. Ook willen wij Nissan Duitsland voor hun steun bedanken. Zij hebben ervoor gezorgd dat dit project binnen korte tijd verwezenlijkt kon worden. Ook hopen wij op korte termijn ons volledige team bekend te kunnen maken. Wij zijn ook zeer benieuwd waar Florian Strauss in de ADAC GT Masters ten opzichte van de concurrentie staat."

Voor Strauss betekent het zijn eerste kennismaking met de ADAC GT Masters. De Bathurst-winnaar beschikt pas 18 maanden over een racelicentie en heeft in relatief korte tijd drie 24 Uurswedstrijden met de 550 pk sterke Nissan gereden. In 2014 won hij de Duitse variant van de Playstation GT Academy. Ook nam hij samen met Nick Heidfeld met Nissan aan 24U Nürburgring deel.

Florian Strauss: "Vorig jaar maakte ik mijn debuut in de GT-sport en ik dacht dit al niet meer overtroffen kon worden. Maar het ene hoogtepunt na het andere volgde. Na mijn overwinning in Bathurst en de deelname aan de ADAC Zürich 24 Uurswedstrijd is dit de bekroning. De ADAC GT Masters is een fel bevochten kampioenschap met een competitief deelnemersveld. Een uitdaging die ik met vertrouwen tegemoet zie. Ik ben er trots op dat Nissan en de GT Academy mij dit vertrouwen geschonken hebben." 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet