Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Aftrap uit het boekje



Explosie bij Matt Hagan
Bijna letterlijk uit de as herrezen kon Matt Hagan op zondagmiddag als winnaar het podium betreden. In de tweede kwalificatierun op vrijdag explodeerde bij de regerend kampioen de motor waarbij een flinke vuurzee ontstond. Hoewel Hagan de auto ongedeerd kon verlaten, moest de Mopar Express-body voor het weekend als verloren worden beschouwd en konden de monteurs tot diep in de nacht aan het werk om het chassis weer op te bouwen.

fc cforce.02
Courtney Force

Met de reserve Rocky Boots-body op de auto was Hagan er zaterdag gewoon weer bij, maar de show werd gestolen door Courtney Force. Voor het eerst met de Camaro-body op de auto en in de nieuwe Traxxas-kleuren snelde de blondine naar 3,995 seconden, goed voor de eerste kwalificatiepositie. Op twee Tommy Johnson Jr., de leider van vrijdag in de Make-A-Wish DSR Dodge, gevolgd door John Force in de nieuwe PEAK Camaro.

fc hagan p
Matt Hagan

DSR-finale
In de eliminaties werd al snel duidelijk dat Hagan niet onder de crash geleden had. In 4,06 seconden was de regerend kampioen in de eerste ronde Tony Pedregon te snel af, terwijl in de kwartfinale debutant John Hale al bij de start in de fout ging en zo Hagan een vrije doortocht verschafte. Uiterst verrassend werd John Force al in de eerste eliminatieronde naar huis gestuurd door Bob Bode, terwijl Alexis DeJoria op reactietijd werd uitgeschakeld door Ron Capps.

fc hight johnson
Robert Hight verslaat Tommy Johnson Jr.

In de kwartfinale viel het doek voor Courtney Force en was de race ook over voor Tommy Johnson Jr. De nummer twee uit de kwalificatie werd op reactietijd geklopt door Robert Hight.

fc hagan worsham
Matt Hagan is Del Worsham de baas

In de halve finales viel vervolgens het doek voor Hight en ging Capps door naar de finale. Daarin stuitte de NAPA-rijder op zijn Don Schumacher Racing-teamgenoot Hagan, die Del Worsham te snel af was geweest. Op het beslissende moment maakte Hagan vervolgens zijn beste run van het weekend, want in 4,01 seconden (tegen 4,07 seconden voor Capps) trok de Rocky Boots Dodge aan het langste eind.

fc finale
De DSR-finale met Ron Capps en Matt Hagan
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet