GT

GT: Nick Catsburg tekent bij Reiter Engineering


BRD 4012

Nick Catsburg zal dit seizoen geregeld in actie komen voor het Duitse Reiter Engineering. Reiter maakte vandaag bekend dat de 26-jarige Nederlander een contract heeft getekend. Catsburg zal naast deelname aan verschillende wedstrijden ook als test- en ontwikkelingsrijder in actie komen voor het in het Duitse Kirchanschöring gevestigde team.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: Brecht Decancq Photography

Catsburg, die in het verleden ook al ontwikkelingswerk voor de door het Engelse JRM Racing gebouwde Nissan GT-R NISMO GT3 deed, zal bij Reiter samen met landgenoot Peter Kox en de Tsjechische coureur Tomas Enge de ontwikkeling van de Reiter Gallardo R-EX en de SaReNi Camaro GT3 voor zijn rekening nemen.

De afgelopen seizoenen reed Catsburg voornamelijk met de BMW Z4 GT3, waarmee hij in de VLN en de Blancpain Endurance Series succesvol was. Daarnaast kwam de Voorthuizenaar in actie met de Lamborghini Gallardo FL2 GT3 van het Belgische NSC Motorsports. Het was met die auto dat Catsburg tijdens de Blancpain Sprint Series op het circuit van Zolder grote indruk maakte op Reiter Engineering-baas Hans Reiter.

BRD 4911 Catsburg en Kox reden vorig jaar op Zolder al samen. To be continued in 2015?

"Nick heeft dankzij zijn successen de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd. Tijdens de races op Zolder konden we zelf aanschouwen hoe goed hij nu echt was. Hij heeft een goed gevoel met de auto en kan ons zeker verder helpen in de ontwikkeling van onze raceauto's. Met Nick en onze andere coureurs hebben we een sterke line-up voor ons race team," aldus Hans Reiter.

Hoewel het exacte programma voor het komende autosportseizoen nog niet bekend is, is Catsburg uiterst tevreden met de deal met Reiter Engineering.

"Als coureur is dit iets wat je wilt: onderdeel zijn van de voortdurende ontwikkeling van een professioneel race- en engineering team. Ik ben erg blij dat ik nu deze kans krijg en met het team kan werken. Ik verwacht zeker dat we goede resultaten in een aantal van de meest bekende Europese kampioenschappen gaan neerzetten. Ik kan niet wachten tot het seizoen gaat beginnen," zei Catsburg.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet