GT

GT: Eerste roll out BMW M6 GT3 in Dingolfing

De gloednieuwe BMW M6 GT3, die als opvolger van de Z4 GT3 moet fungeren, heeft vandaag in Dingolfing in handen van Jörg Müller zijn eerste vuurdoop beleefd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

 MGL8196
Helaas moeten we nog een jaar wachten voordat deze fraaie BMW M6 GT3 op de baan verschijnt.

Eerste roll out BMW M6 GT3 in Dingolfing
De opvolger van de BMW Z4 GT3 beleefde vandaag in Dingolfing in handen van Jörg Müller zijn allereerste vuurdoop.BMW Motorsport directeur Jens Marquardt: "Dit is een fantastisch moment voor iedereen die de afgelopen maanden zo intens en gepassioneerd aan de ontwikkeling van de BMW M6 GT3 gewerkt heeft. Alle ervaringen die wij de laatste jaren in GT- en langeafstandswedstrijden opgedaan hebben zijn in deze auto verwerkt. Qua ontwikkeling liggen wij op schema en wij zijn ervan overtuigd dat wij in 2016 direct met een competitief pakket de baan op kunnen gaan. Er ligt nog veel werk voor ons. Ik wil hierbij iedereen bedanken die aan dit fantastische project gewerkt heeft."

Jörg Müller was laaiend enthousiast: "Als je de garage binnenloopt is het fantastisch om deze verbazingwekkende auto te zien. Ik ben er trots op dat ik de eerste kilometers mocht afleggen. Een roll out is het begin van een performancetest, maar vanaf het begin verliep alles goed en zonder problemen. De motor maakte bijzonder veel indruk op mij. Hij is krachtig en beschikt over een goed draaimoment en voor een auto als deze is dit belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat BMW Motorsport met de M6 GT3 een fantastische auto aan zijn klanten gaat leveren."

De ontwikkeling verloopt geheel volgens plan. De auto wordt aangedreven door een 4.4L V8 twinpower Turbo productiemotor, die met het drysump systeem ongeveer 500 pk levert. Het gewicht bedraagt 1300 kg en verder is de auto uitgerust met een sequentiële zes versnellingsbak. Ook aan de veiligheid is voldoende gedacht. De auto is uitgerust met een door de FIA goedgekeurde veiligheidscel die aan de laatste normen voldoet. Gegadigden kunnen zich melden bij M6GT3@bmw-motorsport.de

 MGL8122
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet