GT

GT4 European Series: Allied Racing gaat voor AM-kampioenschap

kasperlik-gt4-1

Na een succesvolle gastrace op Monza vorig jaar, heeft Allied Racing zich ingeschreven voor een volledig seizoen van de GT4 European Series. Jan Kasperlik (GER) en Dietmar Lackinger (AUT) worden verwelkomd door een sterk veld van internationale teams. Het Oostenrijks-Duitse rijdersduo hoopt aankomend seizoen in de AM-klasse hoge ogen te gooien met een BMW M3 GT4.

Tekst en foto's: PR

"De organisatie van de GT4 European Series is professioneel, de klasse biedt sterke competitie en kent een uitstekend reglement", somt Kasperlik op. De BMW M3 GT4 die zij momenteel prepareren heeft zich de afgelopen jaren al bewezen met overwinningen en kampioenschapstitels. Afgelopen seizoenen ging het TEAM en PRO-kampioenschap naar BMW-team Racing Team Holland. De Franse BMW-rijder André Grammatico pakte de hoofdprijs in het AM-klassement.

Kasperlik en Lackigner zijn bekend met het Duitse merk. Na jarenlange ervaring in de Oostenrijkse BMW 325 Challenge, waarin Lackinger zes keer kampioen werd, zijn zij klaar voor een nieuwe uitdaging. "De auto's zijn echter wel verschillend in besturing", merkt Kasperlik op. "De GT4 heeft bijvoorbeeld race-ABS, waar we onze rijstijl op moeten aanpassen. De 325i heeft veel minder vermogen, daardoor moet je de auto anders door de bochten begeleiden. In deze populaire raceklasse kenden we veel tegenstand, dus we weten hoe we moeten vechten voor posities."

kasperlik-gt4-2

De meeste circuits op de kalender zijn nieuw voor het duo en omdat zij ook nog eens met een relatief onbekende auto rijden, is Kasperlik voorzichtig met het benoemen van zijn ambities. "We willen een hoofdrol spelen in het AM-klassement, maar we richten ons ook op het algemeen klassement. We zullen iedere wedstrijd de auto een beetje beter leren kennen. Het draait vooral om het opdoen van ervaring."

Het team heeft de BMW M3 GT4 gedemonteerd om de auto zorgvuldig te kunnen prepareren voor de eerste tests in maart. Het eerste raceweekend staat gepland in april op het Franse circuit Nogaro. "We kijken allebei ontzettend uit naar de start van het seizoen. Voor het eerst nemen we deel aan een professionele raceklasse. We willen graag een paar mooie resultaten behalen", hoopt Kasperlik.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet