IndyCar

Indycar: Openingsrace Brazilië afgelast

De allereerste Indycar-wedstrijd die op 8 maart a.s. op het Autodromo Nelson Piquet in zou plaatsvinden is definitief afgelast. Naar verluidt zou de lokale overheid er eergisteren de stekker uitgetrokken hebben.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

Braziliaans fans
Voor de Braziliaanse fans valt er weinig te juichen. De Brasilia 300 gaat niet door. De lokale overheid trok de stekker eruit.

Openingsrace Brazilië afgelast
De allereerste Indycar-wedstrijd die op 8 maart a.s. op het Autodromo Nelson Piquet(Brasilia) in Brazilië zou plaatsvinden is definitief afgelast. Naar verluidt zou de lokale overheid er eergisteren de stekker uitgetrokken hebben. Indycar CEO Mark Miles: " De kaartjes- en hospitality verkoop was fantastisch. Twee derde van de tribuneplaatsen was al uitverkocht". Voor Indycar heeft de afgelasting verder geen consequenties. Na de afgelasting van een wedstrijd in China 2012 heeft Indycar voldoende financiële maatregelen genomen om zich tegen dergelijk onheil te beschermen. Voor de teams komt de afgelasting niet werkelijk ongelegen. De Chevrolet- en Honda teams beschikken voor dit seizoen over nieuwe aero-kits, m.a.w. nieuwe bodies. In Brazilië hadden de auto's nog in 2014-configuratie gereden. Het bespaart ze in ieder geval veel werk.

Het zag er naar uit dat dit een commercieel succes ging worden." De Braziliaanse Indycar-coureur Helio Castroneves voorspelde zeker meer dan 60.000 toeschouwers "De omgeving waar de wedstrijd gehouden zou worden is een economisch welstandsgebied maar de mensen van auto's en de autosport houden."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet