DTM

DTM: Plannen voor 2-auto-team met Nederlanders op Zandvoort

Klaas Tilma, adviseur van Olivier Tielemans, meldde vanmiddag dat er gewerkt wordt aan een nieuw twee-auto-team voor deelname aan de DTM-race op Zandvoort. "Het idee is van Wim Coeckelberghs, die met zijn Racing for Belgium een kant en klaar raceteam met alle infrastructuur heeft. Hij zou een 2004-Audi en een 2004-Mercedes-Benz kunnen inzetten, waarmee Jeroen Bleekemolen en Olivier Tielemans volgende week zouden kunnen racen", aldus Tilma. Momenteel neemt Tielemans voor het team van Coeckelberghs deel aan de Eurocup Renault Mégane Trophy, waarin hij begin deze maand op de Nürburgring een verdienstelijke achtste plaats.

Tekst: René de Boer

Volgens Tilma zijn er zowel bij Audi als bij Mercedes-Benz nog 2004-DTM-auto's beschikbaar, wat inderdaad logisch is wanneer men bedenkt dat beide merken vorig jaar elk vier 2004-auto's op de baan hadden, waarvan er dit jaar per merk twee actief zijn. Of dergelijke auto's door de betreffende merken worden vrijgegeven, is echter zeer de vraag, terwijl het dan ook nog uiterst onwaarschijnlijk is dat ze zo snel (voor volgende week donderdag, wanneer op Zandvoort de technische keuring is) kunnen worden geprepareerd.

Hoop doet leven, geldt echter ook in dit geval. "Misschien staan er volgende week wel twee Nederlanders aan de start", aldus Tilma enthousiast. "De DTM-organisatie weet hoe belangrijk het is dat er nationale rijders deelnemen. Het is alleen te hopen dat ook Audi en Mercedes hiervan kunnen worden overtuigd en dat ze de auto's beschikbaar stellen."

Dus maar eens even nagevraagd bij Kay-Oliver Langendorff, de officiële woordvoerder van de DTM-organisatie ITR e.V. "Ik hoor hier voor het eerst van", reageert hij verbaasd. "Eerlijk gezegd kan ik het me ook niet voorstellen, zeker niet met een Audi én een Mercedes binnen één team."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet