GT

Sin Cars ontwikkelt SIN R1 GT4 voor GT4 European Series

SIN-R1-at-Autosport-2015 1581

Sin Cars heeft op de Autosport International-beurs een racewagen met GT4-specificaties onthuld. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in het bouwen van snelle bolides, heeft de intentie uitgesproken om met een eigen team deel te nemen aan het komende seizoen van de GT4 European Series. Daarnaast zijn zij in staat om auto's te bouwen voor klanten.

Tekst en foto's: PR

De Sin R1 GT4-raceauto is ontworpen in Bulgarije en wordt in samenwerking met Proformance Metals en Track Sport Europe geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk. Het operationele hoofdkantoor van het GT4-programma staat in het Duitse Ingolstadt.

Rosen Daskalov is de Algemeen Directeur van Sin Cars UK en initiatiefnemer van het Sin Cars-project. De Sin R1 GT4 is het resultaat van jaren onderzoek en sleutelwerk. "Er is geen auto op de markt zoals deze," weet Daskalov. "Ik was jarenlang op zoek naar de beste raceauto. Ik heb veel gesleuteld aan snelle bolides, maar ik was nooit tevreden. Zo vielen de hoge kosten voor de auto en het onderhoud tegen, of de prestaties bevielen mij niet."

SIN-R1-at-Autosport-2015 42

Daskalov gelooft dat hij samen met zijn team een perfecte match heeft gevonden tussen een racewagen en de ontwikkeling van productieauto's. De in Birmingham getoonde GT4-bolide weegt 1200 kg en er ligt een LS3-motor met 360pk onder de motorkap. "Het is onze filosofie om een betaalbare raceauto te bouwen die past binnen het concept van de GT4 European Series", benadrukt hij.

Momenteel wordt een Bulgaars team opgetuigd om goed voorbereid aan de start van het komende seizoen te verschijnen. "Dit kampioenschap staat hoog aangeschreven en om die reden willen we met twee of vier rijders deelnemen", zegt Daskalov. Tegelijkertijd hoopt hij de Bulgaarse autosport een zetje in de goede richting te geven. "Momenteel rekruteren we techneuten en rijders. De eerste tests en sollicitatiegesprekken vinden 26 januari plaats op het Serres Racing Circuit in Griekenland. We nodigen alle coureurs en potentiële klanten uit om onze racewagen en straatauto uit te proberen."

SIN-R1-at-Autosport-2015 82

De straatversie van de R1 kost 60.000 pond excl. BTW (ongeveer € 79.000). De R1 in GT4-specificatie kost in de basis 70.000 pond excl. BTW (ongeveer € 92.000). De gehomologeerde versie voor de GT4 European Series inclusief schakelflippers, tractiecontrole, MOTEC M800 / C125 en BOSCH ABS M4 kit kost 85.000 pond exclusief BTW (ongeveer € 112.000).

Volledige specificaties van de voor GT4 bestemde racewagen worden binnenkort vrijgegeven nadat de FIA de Sin R1 GT4 officieel heeft gehomologeerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet