F. Renault 1.6 NEC

Job van Uitert met Provily Racing in Formule Renault 1.6 Euroseries

DSC03477

Job van Uitert zal in 2015 uitkomen voor Provily Racing in de Formule Renault 1.6 Euroserie. De 16-jarige coureur heeft afgelopen seizoen in de Mazda MX5 Cup zijn talent laten zien door in zijn eerste seizoen derde te worden in het kampioenschap. Met acht overwinningen was hij vaak op het podium te vinden en in een veld van 30 auto's is dat voor een debutant een opvallende prestatie.

Tekst en foto's: PR

Afgelopen winter heeft Van Uitert getest in de Formule Renault 1.6 en dat ging zo goed dat is besloten om in 2015 het seizoen in de snelle formulewagenklasse te gaan rijden. De auto is ondertussen in de Van Uitert kleuren gezet en het testschema is bijna klaar.

Teambaas Gerben Provily: "We zijn erg blij en trots dat Job heeft gekozen om bij Provily Racing te gaan rijden. We kennen elkaar al erg lang en na de tests die we hebben gehad wilde ik Job graag in het team. Samen met Dries Vanthoor, rijder van het Belgisch nationaal team en talent van de RACB, zullen we starten aan het testprogramma en op alle circuits waar we gaan racen de nodige kilometers afleggen. De samenwerking die we sinds vorig jaar hebben met KTR wordt dit jaar verder voortgezet. Dries zal begeleid worden door oud coureur Kurt Mollekens, die zijn kennis en ervaring kan delen met de rijders. We hebben dus nu twee stoeltjes gevuld en voor de andere twee auto's zijn we in onderhandeling.

DSC03467

Job van Uitert: "Ik ben erg blij dat ik dit seizoen mag rijden in de Formule Renault 1.6 bij Provily Racing. Deze auto is erg gaaf en super om jezelf te meten met andere jonge coureurs Ook de kalender is erg leuk, we gaan naar Imola, de Red Bull Ring, de Nürburgring, Zolder, Zandvoort, Assen en Spa-Francorchamps. Er is in Europa geen enkel ander kampioenschap voor jonge rijders dat zo internationaal is en op vier Formule 1-circuits zal rijden. Ik kan niet wachten om te gaan testen, maar tot die tijd bereid ik mezelf voor in de sportschool en op de simulator."

Vanaf januari is Provily Racing ook in het bezit van een racesimulator en daar zullen de engineers onze rijders in voorbereiden op testdagen en race weekenden. We zijn er van overtuigd dat dit hulpmiddel onze coureurs zal helpen om hun prestaties verder te verbeteren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet