GT

GT: Lamborghini presenteert nieuwe Huracán GT3; Jeroen Mul fabriekscoureur

01 Stephan Winkelmann

Lamborghini heeft vanmiddag officieel de nieuwe Huracán GT3 gepresenteerd. De Italiaanse fabrikant stelde tijdens een persconferentie in Sant'Agata Bolognese de nieuwe GT3 auto voor, die dit jaar onder andere in de Blancpain Endurance Series te zien zal zijn. De uit Badhoevedorp afkomstige Jeroen Mul werd als een van de fabriekscoureurs gepresenteerd en zal komend seizoen in Europa achter het stuur van de Huracán kruipen.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: Lamborghini

De Lamborghini Huracán GT3, de eerste door Lamborghini zelf gebouwde GT3 auto, zal komend seizoen in Europa door het Oostenrijkse Grasser Racing Team worden ingezet. Jeroen Bleekemolen reed in 2014 nog voor het team in de Blancpain Sprint Series, maar in 2015 verlegt het team de aandacht naar de Blancpain Endurance Series.

"Met de Huracán GT3 zet Lamborghini Squadra Corse een nieuwe stap voorwaarts in de ontwikkeling en productie van een race auto voor deze categorie, die behoort tot de meest prestigieuze en uitdagende in de internationale autosport. Lamborghini is voor het eerst direct betrokken bij GT activiteiten, door de in-house ontwikkeling van dit nieuwe model," verklaarde Lamborghini-baas Stephan Winkelmann.

Grasser Racing Team zal dit seizoen twee nieuwe Huracán GT3s inzetten in het door SRO georganiseerde kampioenschap. De eerste auto zal worden bestuurd door Squadra Corse testcoureurs Fabio Babini en Adrian Zaugg, samen met de Italiaanse coureur Mirko Bortolotti.

03 Lamborghini Huracan GT3 Front

In de tweede auto van het Oostenrijkse team geeft Lamborghini drie jonge talenten een kans. De Italiaan Giovanni Venturini en de Amerikaan Andrew Palmer zullen samen met Jeroen Mul aan de start van de Blancpain Endurance Series verschijnen. Het drietal promoveerde van het Young Drivers Program naar het nieuwe Lamborghini Squadra Corse GT3 Junior Team.

"Het is echt een droom die uitkomt om voor Lamborghini Squadra Corse in deze nog exclusieve Lamborghini GT3 te mogen racen dit seizoen," aldus Mul na afloop van de presentatie. "Een jaar geleden stapte ik voor het eerst in een Lamborghini Gallardo tijdens de 24 Uur van Dubai. Een paar maanden later begon ik in Monza aan mijn seizoen in de Lamborghini Super Trofeo. Ik behaalde overwinningen, trad toe tot het Lamborghini Young Drivers Program en werd vice-kampioen Lamborghini Super Trofeo Europe.

"Op basis van wat Lamborghini Squadra Corse daarbij van mij gezien en meegemaakt heeft hebben ze mij dus nu uitgekozen om hun nieuwste Huracán GT3 dit seizoen aan Europa te tonen. Ik voel me dan ook ontzettend vereerd om nu deel uit te mogen maken van de Lamborghini familie." 

Edoardo Piscopo en Milos Pavlovic, het afgelopen seizoen winnaars in de Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe en World Final, zullen het komende seizoen in actie komen als testrijders voor Lamborghini.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet