Algemeen

Dragracing: NHRA Mello Yello Drag Racing Series komt weer tot leven

fc hagan.kop

Nog iets meer dan twee weken en dan gaat op Auto Club Raceway at Pomona de 2015-editie van de 24 races omvattende NHRA Mello Yello Drag Racing Series alweer van start. Recentelijk kwamen er de nodige nieuwtjes naar buiten, zowel positief, als onvermijdelijk, negatief. Tijdens de Pro Winter Warm-up, traditioneel de eerste officiële test van het seizoen, spraken afgelopen dagen op Palm Beach International Raceway echter vooral de motoren. Tijd voor een kleine update.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: p.r., NHRA

Het duurde dit jaar langer dan gebruikelijk dat de teams met nieuws naar buiten kwamen. Vroeg was wel John Force Racing met de aankondiging van PEAK als hoofdsponsor op de auto van John Force en Lucas Oil als subsponsor op alle JFR-auto's. Daarna bleef het echter lang stil rond het team van de 16-voudig kampioen, die na zoveel jaren trouwe steun zowel Castrol als Ford zag vertrekken.

forcechevy
De Camaro in PEAK-kleuren voor John Force

Afgelopen week kwam eindelijk het nieuws dat Chevrolet zich als vervanger van Ford heeft gemeld en dat de drie Funny Cars van het team zullen worden voorzien van Camaro body's. De drie nieuwe sponsors zullen echter het gat dat ontstond na het wegvallen van Castrol en Ford niet kunnen opvangen. Wel verlengde Traxxas het contract voor de auto van Courtney Force, terwijl AAA Robert Hight trouw bleef. Voor de Top Fueler van Brittany Force is voor zover nu bekend nog geen vervanger voor Castrol gevonden en dus is het afwachten in welke kleuren deze auto op Pomona uit de trailer rolt.

tf langdon

Oliebron opgedroogd
De grootste schok van het nieuwe seizoen kwam nauwelijks twee weken geleden toen Al-Anabi bekendmaakte dat er uit Qatar geen geld meer te verwachten was. Daarmee zat Alan Johnson Racing, het team dat met het geld van Sjeik Khalid Bin Hamad Al Thani over een ongelimiteerd budget beschikte, plotseling zonder inkomsten. Rijder Khalid Albalooshi maakte een paar dagen later al bekend met een eigen team terug te keren naar de Pro Mods, terwijl Alan Johnson naarstig op zoek is naar mogelijkheden om dit seizoen toch met Shawn Langdon aan de start te verschijnen. Vooralsnog staat de Top Fuel kampioen van 2013 gewoon op de startlijsten van Pomona.

tf brown
Antron Brown

Grootmacht
Geen nieuws was in dit geval goed nieuws bij Don Schumacher Racing, waar zowel de rijders als sponsors gewoon aanbleven, dan wel hun contracten zelfs voortijdig verlengden. Opnieuw vier Dodge Funny Cars met Matt Hagan (Mopar), Ron Capps (NAPA), Jack Beckman (Infinite Hero Foundation) en Tommy Johnson Jr. (Make-A-Wish) en drie Top Fuelers met Tony Schumacher (U.S. Army), Spencer Massey (Red Fuel) en Antron Brown (Matco Tools).

tf schumacher.02
Tony Schumacher in nieuwe U.S. Army-kleuren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet