Formula E

Formule E: Volvo overweegt instap Formule E!

De Belg Alain Visser blijft de autosportwereld verbazen. De Marketing President van Volvo kondigde vorige maand aan dat hij het liefst zo snel mogelijk de stekker uit de diverse autosportactiviteiten van het merk wilde trekken. Gisteren kwam hij met de bekentenis dat men bij Volvo het FIA Formule E kampioenschap aandachtig volgt.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E en Volvo

Scott McLaughlin Kop
Volvo blijft in de V8 Supercars. Andere programma's staan ter discussie.

Volvo overweegt instap Formule E
De Belg Alain Visser blijf de autosportwereld verbazen. De marketing president van Volvo kondigde amper een maand geleden nog aan dat hij het liefst zo snel mogelijk de stekker uit de diverse autosportactiviteiten van het merk wilde trekken. Inmiddels is bekend geworden dat het V8 Supercarprogramma normaal gecontinueerd wordt, maar andere programma's staan nog ter discussie. Visser erkende gisteren dat men bij Volvo het FIA Formule E Kampioenschap aandachtig volgt.

Alain Visser: "Formule E past bij de filosofie van Volvo. Over deelname hieraan hebben wij nog geen beslissing genomen maar het is iets waar wij serieus naar kijken. De mediacoverage is nog beperkt maar dit is een concept waarvan ik overtuigd ben dat het kan groeien. Wij houden dit kampioenschap nauwlettend in de gaten en hebben er al een gedetailleerde analyse van gemaakt. Maar wij hebben nog geen beslissing genomen.Volvo is geen merk dat de autosport gebruikt heeft om haar naam te vestigen. Maar in vergelijking met andere takken van de autosport krijg je in de Formule veel meer waar voor je geïnvesteerde geld terug"

Mocht men bij Volvo niet met een team aan de start verschijnen dan is het niet uitgesloten dat het merk een rol gaat spelen in de ontwikkeling van toekomstige technieken. Het zou Volvo bijv. in staat kunnen stellen om een beter inzicht te krijgen van de levensduur van de accu's. De Visser soap wordt ongetwijfeld vervolgd......

 14P8026
Na Renault en Audi is Volvo de derde fabrikant die geïnteresseerd is?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet