BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Jan Joris Verheul slaat dubbelslag op Zolder (lang)

De beide races van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup, verreden tijdens het Dutch Power Pack op het circuit van Zolder, waren het bekijken meer dan waard. In de eerste race baarde Jan Joris Verheul opzien door vanaf de achttiende startpositie naar de zege te rijden. In de tweede wedstrijd was hij niet de snelste, maar wel wederom de winnaar. Deze keer had hij zijn handen vol om eerst Tim Coronel en vervolgens Ricardo van der Ende achter zijn BMW 130i te houden.

 r2 Finish


Tekst: Roy van der Laan, fotografie: Tim Böhme en Chris Schotanus

Tijdens de vrije training van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup op zaterdagochtend ging de motor van de BMW 130i van Tim Coronel stuk. Coronel ruilde van auto met zijn teamgenoot Marc Koster, die een identiek uitgedost exemplaar bestuurd. Hierdoor moest Marc de kwalificatietraining op zaterdagmiddag missen en moest hij zondag in de eerste race vanaf de negentiende en laatste startpositie van start gaan.

 r2 vd Ende Verheul


De kwalificatietraining werd onder droge omstandigheden verreden. Ricardo van der Ende reed in de beginfase een tijd waarop vervolgens de rest van het veld zich stukbeet. Ardi van der Hoek reed in het kielzog van zijn teamgenoot bij Ekris Motorsport de tweede tijd.
Ardi werd later naar de derde startpositie verdrongen door Jan Joris Verheul. De trainingstijd van de klassementsaanvoerder werd na afloop van de sessie echter ongeldig verklaard omdat hij tijdens de training zijn banden had laten wisselen. Dat is reglementair niet toegestaan. Jan Joris moest daarom achteraan starten in de eerste race. Ardi kreeg hierdoor alsnog de tweede startpositie in handen, zijn beste prestatie dit seizoen.

 r1 Panicres actie


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet