GT

GT: Erebus verrast met keuze jonge talenten voor 12U Bathurst

150115 Bathurst preview Erebus 1
Erebus Motorsport maakte de bezetting van zijn beide SLS AMG GT3's bekend

Na de 24 Uur van Dubai van afgelopen weekeinde en de 24 Uur van Daytona volgende week staat voor begin februari de 12 Uur van Bathurst als derde grote lange-afstandsrace op de kalender. Het prestige van de Australische wedstrijd groeide in korte tijd zeer snel en de race op het 'Mount Panorama'-circuit behoort nu tot de toonaangevende internationale GT-wedstrijden. Vandaag maakte het Australische team Erebus Motorsport de bezetting van zijn beide Mercedes-Benz SLS AMG GT3's bekend. Ditmaal geen fabrieks- of fabrieksondersteunde rijders als Bernd Schneider of Maro Engel, maar wel interessante jonge talenten.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

De 'pro'-auto van Erebus Motorsport wordt bestuurd door de ervaren coureur Dean Canto, met volop routine uit de V8 Supercars, Australisch GT-kampioen Richard Muscat en de jonge Jack Le Brocq, die vorig jaar een van de smaakmakers tijdens de twaalf-uursrace van Bathurst was. De SLS AMG GT3 in de amateurklasse wordt toevertrouwd aan de Amerikaan Austin Cindric en de beide Australiërs Simon Hodge en Nathan Morcom.

150115 Bathurst preview Erebus2

De 16-jarige Cindric wordt de jongste deelnemer ooit aan de 12 Uur van Bathurst en is de zoon van Tim Cindric, die aan het hoofd staat van de Penske Racing-organisatie in de Verenigde Staten. Een interessante combinatie, gezien het feit dat Roger Penske zijn activititeiten in Australië flink aan het uitbreiden is. De jonge Cindric testte vorig jaar in Australië al een keer een V8 Supercar. Simon Hodge komt uit de Australische Formule 3 en heeft momenteel het absolute ronderecord op het 'Mount Panorama'-circuit op zijn naam staan. Hij had afgelopen weekeinde in Dubai zullen rijden in de Porsche van het Britse STP Racing, maar die auto kwam na een ongeval in de training niet aan de start. Vervolgens liep Hodge het hele weekeinde in Dubai mee met het KPM-team om de gang van zaken tijdens een lange-afstandsrace van binnenuit te leren kennen. Morcom, ook een ex-Formule 3-rijder, racete vorig jaar ondermeer met een Farnbacher-Porsche in de Duitse ADAC GT Masters en wil zijn loopbaan in de GT's voortzetten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet