Formula Regional European

Lasse Sørensen debuteert met Manor MP Motorsport in Eurocup FR 2.0

Lasse Sorensen

Het jonge Deense talent Lasse Sørensen maakt met Manor MP Motorsport zijn debuut in de Eurocup Formule Renault 2.0. De jongere broer van GP2-racewinnaar Marco Sørensen is de tweede coureur die voor 2015 bij het FR 2.0-team van Manor MP zijn handtekening zet.

De jongere Sørensen is vast van plan in de voetsporen van zijn broer te treden. Met steun van Saxo Bank, DASU en Team Denmark promoveert de snelle 18-jarige Deen vanuit het Franse Formule 4-kampioenschap, dat hij vorig jaar met overmacht won.

De ondertekening van het contract met het Brits-Nederlandse team volgt kort op de bekendmaking van vorige week. Toen liet Manor MP al weten dat Dennis Olsen het FR 2.0-team komt versterken. Olsen is de vice-kampioen van 2014 in de Eurocup Formule Renault 2.0.

"We kijken halsreikend uit naar het komende seizoen," aldus teambaas Sander Dorsman. "Nu Lasse zich bij Dennis voegt, hebben we er volop vertrouwen in dat het een fantastisch jaar wordt. Doordat Marco afgelopen jaar GP2 bij ons reed, hebben we natuurlijk een goede relatie kunnen opbouwen met de familie Sørensen. Het is dan ook geweldig dat Lasse zijn Eurocup-debuut mag maken als Manor MP-coureur."

"Ons doel is om dit jaar met minstens drie auto's aan de Eurocup deel te nemen. We werken nu hard om er zelfs vier auto's van te maken. Het is dus goed nieuws dat we nu al twee van zulke grote talenten kunnen bevestigen."

Lasse Sørensen begon in 2004 met karten. Hij klom op via KF3 en KF2, waarbij hij in 2011 tweede werd in de North European KF3 Trophy. Zijn autoracedebuut maakte hij in 2012. In dat jaar eindigde hij als vijfde in het Deense Formule Ford-kampioenschap, met één zege en zeven podiumplaatsen. Ook won hij een race in het Nederlandse Formule Ford-kampioenschap.

Vervolgens werd hij in het Deense Formule Ford-kampioenschap in 2013 tweede, met acht overwinningen en nog eens 11 podiumplaatsen uit 23 wedstrijden. Sørensen gaf een vervolg aan zijn sterke ontwikkeling door afgelopen jaar de Franse F4-titel te veroveren, dankzij acht overwinningen en nog eens negen podiumplaatsen.

"Ik kijk met zelfvertrouwen uit naar mijn eerste seizoen in de Eurocup", aldus de Deen. "Ik won vorig jaar het Franse F4-kampioenschap en nu is het mijn doel om in de Formule Renault opnieuw te winnen. Ik denk echt dat het mogelijk is om meteen in het eerste jaar kampioen te worden."

"Manor MP Motorsport is een geweldig team. Er heerst een goede sfeer, waar ik echt van hou. Bovendien zijn de balans en afstelling van de auto precies naar mijn zin. Ik denk dat we samen veel kunnen bereiken. Mijn doel is om zo hoog mogelijk te komen in het formuleracen – het liefst tot in de Formule 1."

"We verwachten veel van Lasse dit seizoen", aldus Sarah Shaw van Manor MP. "Hij was echt de beste in het Franse F4-kampioenschap afgelopen jaar. Eurocup Formule Renault 2.0 is een enorme uitdaging voor elke coureur, maar Lasse beschikt zeker over de vaardigheden om serieus de strijd aan te gaan. Met een topcoureur als Dennis Olsen om van te leren én om zich aan af te meten, moet hij een goed jaar tegemoet kunnen zien."

Het seizoen 2015 van de Eurocup voor Formule Renault 2.0 begint op 25-26 april in Motorland Aragon en wordt na 14 races op 17-18 oktober afgesloten op Jerez in Zuid-Spanje.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet