V8 Supercars

V8 Supercars: Prodrive geeft foto’s laatste Falcon evolutie vrij. V8 nieuws kort

Bij Prodrive heeft men de foto's van de allerlaatste Ford Falcon V8 Supercar vrijgegeven. Ten opzichte van zijn voorganger de Ford Falcon FG heeft de Falcon FGX enkele aerodynamische aanpassingen ondergaan.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Prodrive/Pr/Willem J. Staat

FALCON FGX V8SC-5 1-700x466
Behoorlijk agressief uiterlijk  van de laatste generatie echte V8 Supercars van Ford.

Prodrive geeft foto's Ford Falcon FG X vrij
Bij Prodrive heeft men foto's van de allerlaatste Ford Falcon V8 Supercar vrijgegeven. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de Falcon FG X enkele aerodynamische aanpassingen ondergaan. Prodrive teambaas Tim Edwards: " Wij werken al enige tijd aan de ontwikkeling van de FG X en nu werd het tijd om de fans hiervan mee te laten genieten. De SuperTest in Sydney is nog enkele weken van ons verwijderd maar voor dit evenement verwachten wij nog een groot aantal verbeteringen aangebracht te hebben. Wij kunnen dan ook nauwelijks wachten om met onze jongens weer terug het circuit op te gaan." Tijdens de Clipsal 500 zullen alleen Mark Winterbottom, Marcos Ambrose en Chaz Mostert over deze auto beschikken. David Reynolds en nieuwkomer André Heimgartner verschijnen met een updateversie van de Falcon FG aan de start. Teambaas Tim Edwards heeft inmiddels te kennen gegeven dat hij, ondanks het wegvallen van de fabriekssteun, graag met Ford door wil gaan. Inmiddels heeft Edwards uitgebreide gesprekken met het Ford-dealernet gevoerd. Bij het voormalige FPR(nu Prodrive) staat de deur nog op een kier. Zoals bekend zal Ford Dearborn het Australische V8 Supercarprogramma na 2016 officieel niet meer ondersteunen. Prodrive heeft inmiddels ook met diverse andere fabrikanten gesproken.

FALCON FGX V8SC-4-700x466
De nieuwe Ford V8 Supercar vanaf de zijkant gezien.

Opel Styling Study basis nieuwe Holden Commodore
Het heeft er alle schijn van dat de Opel Monza styling Study als basis zal gaan dienen voor de nieuwe Holden Commodore. De productielijnen van de Holden Commodore worden eind 2016 in Australië definitief stilgelegd. Naar verwachting zal de Commodore worden opgevolgd door de Opel Insignia die eveneens de Monza Styling Study als basis heeft. Het Monza styling concept werd in 2013 in Frankfurt officieel gepresenteerd. Het zou mogelijk de basis voor de nieuwe  V8 Holden Supercar kunnen zijn. Bij Holden heeft men via de social media de fans al meerdere malen met "artiststs impressions" van de Chevrolet Camaro geconfronteerd.

IMG 7717
Is dit de defnitieve basis voor de V8 Holden Supercar?


18 maanden schorsing voor Dunlop Series coureur Brett Stewart
Brett Stewart, de Dunlop V8 series-coureur die na de laatste wedstrijd op Sydney Homebush in de paddock tegen een tegenstander aanreed na een akkefietje op de baan is door de Australische Federatie voor 18 maanden geschorst. Stewart mag voor deze periode aan geen enkel autosportevenement wereldwijd deelnemen. Bij het incident werden zelfs twee paddock marshalls licht gewond.

AGTP McLaughlan JAMECPEM AudiR8 mpix med
De Duitser Christopher Mies rijdt in ieder geval in het voorprogramma van de V8 Supercars voor het JAMEC PEM Team.

Christopher Mies naar Australisch GT Kampioenschap
De fabrieksondersteunde Christopher Mies zal naast zijn activiteiten in Europa ook een volledig Australisch GT programma afwerken. Mies zal komend seizoen voor het team van JAMEC-PEN uitkomen. Hij vormt daar samen met Steve McLaughlin een combinatie. Een aantal wedstrijden van het Australische GT kampioenschap vindt samen met de V8 Supercars plaats.

Kalender Australisch GT Kampioenschap
26 Februari 1 maart, Clipsal 500, Adelaide, 
22-24 Mei Phillip Island 
10-12 Juli, Townsville 
21-23 Augustus, Sydney Motorsport Park 
11-13 September, Sandown 500, Melbourne 
13-15 November, Highlands Motorsport Park, Cromwell, NZ
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet