24H Series

24H Series: Groeten uit Dubai 2015

IMG 4216

Aan 'supercars' geen gebrek in de Emiraten, waar brandstof bijna niks kost en ook auto's zeer vriendelijk geprijsd zijn. De politie in Dubai beschikt ook over een eigen vloot van 'supercars'. Voor showdoeleinden, zoals in de startopstelling van Dubai met deze McLaren 650S, Ferrari FF, Audi R8 en Mercedes-Benz SLS AMG, maar de auto's worden ook ingezet voor de surveillance in de stad. Er is zelfs ook een Bugatti Veyron in politiekleuren, maar die was kapot, zo werd verteld.

IMG 4302

Toevallig naast elkaar op de parkeerplaats achter het circuitkantoor: McLaren MC4-12 en Mercedes-Benz SL 63 AMG. Natuurlijk in het wit, de favoriete autokleur in de Arabische wereld.

IMG 4239

De mannen van het Deense team K-Rejser hadden in ieder geval een uniforme outfit, maar hadden zich blijkbaar in het evenement vergist... Het team (en het gelijknamige reisbureau) is overigens eigendom van Jacob Kristensen, de broer van de negenvoudig Le Mans-winnaar.

IMG 4253

De Duitser Jonas Krauss, een jaar of 20 geleden zelf nog actief als coureur in de toenmalige Formule Opel, is sinds vorige week verantwoordelijk voor de klantensport bij BMW, nadat hij de afgelopen vier jaar actief was als manager van de Porsche Mobil 1 Supercup. Afgelopen woensdag was zijn eerste werkdag, donderdag was hij in Dubai. "Je kunt je een slechter begin voorstellen", lachte hij. Met twee klassezeges bracht de race in Dubai ook voor BMW succes.

IMG 4259

Het Fanse merk B.R.M. geniet onder autosportliefhebbers hoog aanzien. De 'manufacture' is sinds dit jaar de officiële tijdwaarnemingspartner van de 24H SERIES powered by Hankook en kwam ook met een gelimiteerde 24H SERIES-editie. Alle klassewinnende rijders in Dubai kregen een fraai B.R.M.-horloge uitgereikt en ook bij de overige races is dit de prijs voor het winnen van de klasse.

IMG 4304

Vermoeiende aangelegenheid, zo'n 24-uursrace! Maar het was, zoals altijd, wel weer zeer de moeite waard!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet