24H Series

Een uitstekende start van de 24H Series in Dubai

Startgrid Hankook 24H DUBAI 2015 800pix

Coureurs, teamleden, fans en organisatie beschouwen de tiende editie van de Hankook 24H DUBAI, de eerste internationale lange-afstandsrace van het nieuwe kalenderjaar, als een groot succes. Het evenement op het Dubai Autodrome trok het recordaantal van 96 inschrijvingen, waarbij er uiteindelijk 89 auto's van start gingen tijdens de wedstrijd. Voor het eerst in de tienjarige historie werd de volledige race live uitgezonden via Motors TV met commentaar van Radio Show Limited, het team achter Radio Le Mans. Hankook was voor het eerst in Dubai actief als titelsponsor en exclusieve bandenleverancier en de Franse horlogemanufactuur BRM als de exclusieve partner voor de tijdwaarneming. Bovendien vormde de race in Dubai de seizoensstart van de 24H Series powered by Hankook, voor het eerst met erkenning als internationale serie van de mondiale automobielfederatie FIA.

Tekst en foto's: PR

Start Hankook 24H DUBAI 2015 800pix

"We hadden ons geen betere seizoensstart kunnen wensen", zegt Gerrie Willems van Creventic. Het Nederlandse bureau is organisator en promotor van de 24H Series in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team). "Met de grote belangstelling en het indrukwekkende aantal inschrijvingen wisten we al dat ons tienjarig jubileum een bijzonder evenement zou worden, maar wat we deze week op Dubai Autodrome beleefd hebben, overtrof zelfs onze hooggespannen verwachtingen. Van de 'welcome party' met barbecue voor meer dan 1.400 gasten in de paddock op woensdagavond tot aan de prijsuitreiking met de gebruikelijke rit op de kamelen voor de winnaars na afloop van de race verliep alles perfect. We zijn naar Dubai gekomen om samen van onze passie voor de autosport te genieten en we hebben een fantastisch evenement beleefd! Veel dank aan alle betrokkenen: directie en medewerkers van Dubai Autodrome, baanposten, officials, rijders en teamleden, onze uitstekende evenement- en seriepartners, vertegenwoordigers van de media, familie en vrienden. In Dubai wordt wel gezegd dat je komt als gast en vertrekt als vriend, en dat is precies wat we de afgelopen tien jaar hebben ervaren. De viering van ons tienjarig jubileum dit jaar blijft een prachtige herinnering voor altijd."

De premium-bandenfabrikant Hankook was in Dubai voor het eerst actief als titelsponsor en exclusieve bandenleverancier. Er waren meer dan 7.500 banden naar Dubai getransporteerd en ruim 50 medewerkers waren aanwezig voor bandenservice en technische ondersteuning van de teams. "Dit was een prachtig evenement. Organisator Creventic en de teams hebben een geweldige prestatie geleverd. Wij hebben heel veel positieve reacties op onze banden ontvangen. Van de kleinste tot aan de grootste teams was iedereen meer dan tevreden", zegt Manfred Sandbichler, directeur autosport van Hankook Tires Europe. De Franse horlogemanufactuur BRM trad voor de eerste maal op als officiële partner voor de tijdwaarneming. Alle klassewinnaars mochten op het podium een exclusief horloge uit de gelimiteerde 24H SERIES-editie in ontvangst nemen. Bij de race in Dubai was dit jaar voor het eerst ook de CUP1-klasse voor BMW M235i Cup-auto's uitgeschreven. Er stonden zes van deze compacte BMW-toerwagens aan de start, die allemaal de finish haalden.

Fireworks Hankook 24H DUBAI 2015 800pix

Na de succesvolle seizoensstart van de 24H Series in Dubai volgt de tweede editie van de Hankook 12H Italy-Mugello op 13 en 14 maart 2015. Het fraaie circuit van Mugello temidden van de heuvels in Toscane is de plaats van handeling voor de eerste internationale lange-afstandsrace van het nieuwe seizoen in Europa. De derde race van de 24H Series vindt op Circuit Park Zandvoort in Nederland plaats. Deze tweede editie staat voor 29 en 30 mei 2015 op de kalender. "Na Dubai begint iedereen met de planning van het seizoen. Vele teams hebben al hun interesse voor deelname aan de volledige serie kenbaar gemaakt of zich voor Mugello en Zandvoort ingeschreven, maar natuurlijk is inschrijving voor alle wedstrijden nog mogelijk", zegt Gerrie Willems.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet