Sportscars

Sportscars: Ford presenteert nieuwe Ecoboost Ford GT Supercar

Ford Motor Company heeft vandaag in Detroit haar nieuwe Ecoboost Ford GT Supercar gepresenteerd. Het is de eerste van een serie van 12 nieuwe Ford Performance voertuigen die tot aan 2020 onthuld zullen gaan worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Ford Racing

All-NewFordGT 01 HR


Ford presenteert nieuwe Ecoboost Ford GT Supercar
De Ford GT is de eerste van 12 nieuwe Ford Performance voertuigen die tot aan 2020 gepresenteerd gaan worden. De auto gaat pas eind volgend jaar in productie en zal op een geselecteerde globale markt verkocht gaan worden. Met de introductie van dit model wil men bij Ford aandacht besteden aan het feit dat het dan inmiddels alweer 50 jaar geleden is dat men de 24U van Le Mans voor de eerste maal op haar naam schreef. De nieuwe Ford GT beschikt over een dwarsgeplaatste motor met achterwielaandrijving en is uitgerust met een twinturbo V6 Ecoboost motor. Tevens beschikt de GT over vooruitstrevende composieten

All-NewFordGT 02 HR

De cockpit is bestaat uit een carbonfire passagierscel. De motor is gebaseerd op de 3,5L Ecoboost unit die in het IMSA/Tudor Sportscar Championship gebruikt wordt. Ook zegevierde deze motor in de 12U van Sebring. In dit kampioenschap behaalde Ford zeven overwinningen en de motoren legden meer dan 30.000 wedstrijdkilometers probleemloos af. De Ford GT is van een F1 achtig stuurwiel met de nodige digitale displays voorzien. Het is duidelijk een Supercar voor gefortuneerde particulieren. Ford Racing maakt nog geen melding van mogelijke wedstrijdactiviteiten.

All-NewFordGT 04 HR

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet