Formula Renault 2.0

Vice-kampioen Eurocup Dennis Olsen tekent voor Manor MP Motorsport

480 Dennis Olsen

Dennis Olsen, de vice-kampioen in de Eurocup Formule Renault 2.0 van 2014, heeft getekend voor Manor MP Motorsport. De talentvolle Noor zal in 2015 samen met het Brits-Nederlandse team de aanval openen op de Eurocup-titel. De 18-jarige Olsen begint de titelstrijd op Motorland Aragon op 25-26 april ongetwijfeld als een van de favorieten voor het kampioenschap.

Tekst en foto: PR

"Dennis is een fantastische coureur, die overloopt van talent", aldus teambaas Sander Dorsman. "We zijn dolblij dat hij in 2015 de gelederen van Manor MP Motorsport komt versterken. Het is daarnaast erg prettig dat we onze eerste Eurocup-coureur al zo vroeg in het nieuwe jaar kunnen bevestigen. We komen bovendien snel met nieuwe aankondigingen."

Tony Shaw van Manor MP voegt daaraan toe: "Dennis had een sterk eerste seizoen in de Eurocup. Meteen als tweede eindigen was een ongelooflijke prestatie. Komend jaar is de titel zeker het doel. We weten dat hij het in zich heeft, we weten ook dat onze auto in staat is om te winnen. Het wordt vast een geweldig seizoen."

In zijn glansrijke kartcarrière scoorde Olsen talloze overwinningen in KF2 en KF3, met als hoogtepunten de zeges in de WSK Cup Finals van 2011 en 2012. Daarna werd hij door Red Bull Racing geselecteerd voor het Simulator Development Programme van het F1-team.

Zijn autoracedebuut maakte hij begin 2013 in de Toyota Racing Series in Nieuw-Zeeland. Daarin scoorde hij een vijfde plaats als beste resultaat. Dat was de basis voor een eerste seizoen in de Northern European Cup voor Formule Renault 2.0.

In de NEC-eindstand van 2013 eindigde hij als derde, als gevolg van onder meer drie podiumplaatsen. Dat was genoeg voor promotie naar de Eurocup voor Formule Renault 2.0. Met twee overwinningen en een podiumpositie verzekerde hij zich van de tweede plaats in het kampioenschap. Daarnaast nam hij deel aan geselecteerde races van het ALPS-kampioenschap voor Formule Renault 2.0.

"Ik ga uiteraard voor de titel", aldus Olsen. "Het plan was om dit jaar Formule Renault 3.5 te doen, maar we konden daar het budget niet voor vinden. Toen kreeg ik deze fantastische kans om met Manor MP Motorsport de Eurocup te doen. Ik had een erg goede test met het team, al regende het die dag en kon ik de auto niet op droog uitproberen. Toch was het een geweldige dag."

"De sfeer in het team en de manier waarop het werkt bevielen me zeer. Ik heb gesproken met jongens als [Oliver] Rowland, [Andrea] Pizzitola en Steijn [Schothorst] en die zeiden allemaal hoe goed het team is. Er zit voor mij niets anders op dan de titel te winnen, dus dat legt veel druk op mijn schouders. Gelukkig zijn onze kansen groot."

Het seizoen 2015 van de Eurocup voor Formule Renault 2.0 wordt verreden over zeven raceweekenden. Het begint eind april in Motorland Aragon, waarna bezoeken in mei aan Spa en juni aan de Hungaroring bij Boedapest volgen.

Daarna keert het kampioenschap eind augustus terug naar Silverstone. Vervolgens reist het circus in september naar de Nürburgring en naar Le Mans-Bugatti (het korte circuit van Le Mans), om op 17-18 oktober het seizoen af te sluiten op Jerez in Zuid-Spanje.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet