BTCC

Div: Andy Priaulx naar BTCC met WSR BMW

Drievoudig WTCC kampioen Andy Priaulx keert terug naar zijn roots. Andy Priaulx MBE gaat komend seizoen met een BMW 125i in het BTCC uitkomen. Na zijn WTCC carriere kwam Priaulx twee jaar voor BMW in DTM en het Tudor Sports Car Championship  uit.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: PR

2015 WSR BMW

Verrassend. Andy Priaulx gaat voor WSR in het BTCC uitkomen.

Andy Priaulx naar BTCC met WSR BMW
Op de Autosport International Show in Birmingham werd gisteren bekend gemaakt dat Andy Priaulx komend seizoen voor het team van WSR met een BMW 125i gaat uitkomen. Naast het BTCC programma blijft Priaulx ook voor BMW in de GT-wereld actief. Tijdens het Paasweekend op 5 april a.s. maakt Priaulx zijn BTCC comeback. Voor het BTCC betekent dit een enorme boost. De afgelopen jaren gingen de kijkcijfers van het BTCC eveneens omhoog. Dit jaar nemen er maar liefst zeven voormalige kampioenen aan het kampioenschap deel.

Andy Priaulx MBE: '' Ik ben erg verheugd. Het is natuurlijk een prachtig om naast mijn programma's in de USA en Europa weer in Engeland te racen. Het is één van de sterkste Europese kampioenschappen en voor mij is dit nog steeds "unfinished business". Ik kijk er naar uit om met Dick Bennetts samen te werken. Zijn CV spreekt natuurlijk voor zichzelf.

Dick Bennetts van WSR Engineering: "Wat moet ik zeggen. Ik heb nu Andy Priaulx met IHG als sponsor in het BTCC 2015. Het is werkelijk een privilege. Het is fantastisch om een voormalig drievoudig WTCC kampioen in mijn team te hebben. Fantastisch nieuws. Niet alleen voor het WSR Engineering maar ook voor het BTCC. Met Sam Tordoff als tweede rijder hopen wij op korte termijn een derde rijder bekend te maken. Bij WTCC Engineering kijkt men nu uit naar een spannend BTCC-seizoen."

2015 Andy Prialx
De verwachtingen zijn bij Andy Priaulx hoog gespannen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet