GT

GT: Bentley Motorsport kondigt programma voor 2015 aan

8189035415375d0ea4e635

Bentley Motorsport heeft op de Autosport International Show in Birmingham het programma en de fabriekscoureurs voor het komende seizoen bekend gemaakt. Bentley motorsportbaas Brian Gush kondigde een programma in zes kampioenschappen op vier continenten, aangevuld met een aantal losse wedstrijden.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

Na een succesvol debuutseizoen, waarin de Bentley Continental GT3 drie overwinningen behaalde, zal de auto in 2015 bijna overal ter wereld worden ingezet. Bentley Team M-Sport zal net als vorig jaar met twee auto's deelnemen aan de Blancpain Endurance Series. Bentley Team HTP zal, zoals eerder aangekondigd in de Blancpain GT Series en ADAC GT Masters rijden, Bentley Team Absolute zal aan de GT Asia Series deelnemen en Bentley Team Dyson Racing zal net als afgelopen jaar in de Pirelli World Challenge actief zijn.

Het Britse trio Guy Smith, Andy Meyrick en Steven Kane zal net als vorig jaar een van de Continental GT3s gaan besturen. Jérôme D'Ambrosio, Duncan Tappy en Antoine Leclerc keren niet terug. Gush maakte bekend dat het drietal is vervangen door Andy Soucke, de snelle Duitse coureur Maximilian Buhk, die de afgelopen jaren voor HTP reed, en de Belgische coureur Maxime Soulet. Soucek en Soulet maakten eind vorig jaar hun eerste meters in de Bentley tijdens een test in het Portugese Portimao.

Bentley Team HTP maakte nog geen coureurs bekend voor de vijf auto's die het in Europa gaat inzetten. Het afgelopen jaar stond Stef Dusseldorp bij het Duitse team onder contract, terwijl Jeroen Bleekemolen tijdens de test in Portimao ook in actie kwam.

"Ik heb nog geen uitsluitsel gekregen vanuit Duitsland," verklaarde Bleekemolen in Dubai tegenover autosport.nl. "Ik was in Portugal heel snel, maar gezien mijn programma met de Viper in Amerika was een plek bij Bentley Team M-Sport sowieso onmogelijk. Bentley Team HTP zou een optie zijn, ik heb contact met het team, maar ik weet nog niet of ik dit seizoen voor hen zal rijden."

Ook Dusseldorp liet weten dat hij nog niet weet of hij ook in 2015 voor HTP zal uitkomen, maar gaf aan dat er door de clashes tussen de verschillende series wel mogelijkheden zijn.

Bentley Team M-Sport zal komende maand het seizoen beginnen met een deelname aan de Bathurst 12 Hour, waar twee Continental GT3s aan de start verschijnen. Daarnaast staan de ADAC Zurich 24U Nürburgring en de Gulf 12 Hours in Abu Dhabi op het programma.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet