GT

FIA GT: GLPK en PSI stelen de Show in Paul Ricard

GLPK en en PSI hebben in het Zuidfranse Paul Ricard tijdens de FIA GT wedstrijd volledig de show gestolen. Een spectaculair duel tussen beide teams leverde uiteindelijk voor het team GLPK de overwinning op.

tekst Willem J. Staat

 PSI Ricard

Jos Menten zorgde in Ricard voor veel spektakel. Foto: PR

GLPK en PSI zorgen voor spektakel op Paul Ricard.
GLPK en PSI hebben op het circuit van Paul Ricard met beide Corvettes C5R voor veel spektakel gezorgd. Na ruim een wedstrijd gaf Menten het stuur over aan zijn Franse ploeggenoot Belloc. De PSI-Corvette heeft op dat moment ruim zes seconden voorsprong op het team van GLPK. Bij het uitrijden van de pits heeft Jean Philippe Belloc slechts een minieme achterstand op de leidiende GLPK-Corvette en weet na een handvol ronden de leiding over te nemen. Bij de tweede pitstop moet het team van PSI veel aan GLPK prijsgeven.

De voorsprong van Anthony Kumpen bedraagt ruim 25 seconden maar Menten begint aan een furieuze inhaaljacht en met nog een half uur te gaan bedraagt het verschil tussen beide Corvettes slechts vijftien seconden. Met nog tien ronden te gaan loopt de spanning behoorlijk op. Uiteindelijk komt Menten op de GLPK-Corvette slechts drie seconden te kort. De Vitaphone Maserati van Thomas Biagi en Jamie Davies eindigt als derde. De Aston Martins eindigden op respectievelijk de vierde, vijfde en zesde plaats.In de FIA GT2 klasse gaat de overwinning andermaal naar de Ferrari F430 GT2 van Kinch/Kirkaldy, die overigens als negende algemeen eindigden. De Ferrari's zijn in deze klasse op dit moment vrijwel onverslaanbaar.

UITSLAG
1. Kumpen/Longin/Hezemans Corvette C6=R 87 ronden
2. Menten/Belloc Corvette C6-R 87 ronden
3. Davies/Biagi Maserati MLC 12 GT1 87 ronden
4. Wendlinger/Peter Aston Martin DBR9 87 ronden
5. Gollin/Babini Aston Martin DBR9 86 ronden
6. Deletraz/Piccini Aston Martin DBR9 86 ronden
7. Bartels/Bertolini Maserati MLC 12 GT1 86 ronden
8. Bert/Montermini Saleen S7R 86 ronden
9. Kinch/Kirkaldy Ferrari 430 GT2
10.Franchitti/Mullen Ferrari 430 GT2.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet