Diversen

Karting: Diversen: Stoelendans gaat verder; Lennox naar birelART; Gil en Varley naar Sodi

Groeten uit 7
Jordan Lennox (links) in gesprek met Nederlander Jorrit Pex op het EK 2014 in Genk

Goede rijders zijn gegeerd, dat geldt in alle takken van de autosport en ook in de kartsport. Daar waar CRG zopas nog een Rotax programma de wereld in stuurder waarin het met De Conto en Lennox voor succes ging lijkt dat plannetje niet door te gaan. Lennox tekende namelijk zopas bij birelART, het team waar CRG Paolo de Conto weg haalde, van een stoelendans gesproken. Daarnaast gaat ook het Sodi Racing Team voor de grote prijzen dit jaar met wereldkampioen Senioren Carlos Gil en ervaren man Luke Varley.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis - Sodi Kart

De aankondiging van Jordan Lennox bij birelART komt vrij verrassend. CRG haalde pas nog de Conto naar het team om de KZ en Rotax troepen te versterken. De plannen leken rond en net op dat moment gaat Lennox een andere koers varen. Helemaal nieuw is de samenwerking niet, Lennox reed voor zijn periode bij CRG nog bij het Birel team. Met het vertrek van Paolo de Conto zat birelART zonder kopman in de KZ en dus trokken ze Lennox aan. Zo een grote vis vangen was eigenlijk niet nodig want Nederland heeft heel wat birelART talenten in huis. Dat bewezen onder anderen Jordi van Moorsel, Menno Paauwe en Marijn Kremers dit jaar meermaals.

Carlos-Gil-Sodi

Ook SodiKart begint de lineup voor komend seizoen rond te krijgen. In de KZ gaan Arnaud Kozlinski en Anthony Abasse rijden terwijl Luke Varley en Carlos Gil in de Rotax Senioren aan de bak gaan voor de Franse contructeur. Beiden hebben ze de nodige Rotax ervaring. Carlos Gil werd dit jaar in Valencia wereldkampioen in de Senioren, Luke Varley deed hem dat al voor in 2009. Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet