Diversen

Coureur Leo Kemmer onverwachts overleden

leo race

Vlak voor de jaarwisseling kregen wij het verdrietige nieuws binnen dat coureur Leo Kemmer onverwachts is overleden. Leo was een graag geziene gast op de diverse circuits en zijn gedrevenheid en stuurmanskunst wisten het vaak te winnen van zijn gebrek aan financiële middelen. De Diemenaar behaalde vele podiumplaatsen in zijn lange racecarrière van meer dan 20 jaar en behaalde successen in ondermeer de Ascona Cup, Sierra Cup, VEGE Series en de BRL-Light. Leo Kemmer werd slechts 61 jaar.

"Hij had net besloten om het voor 2015 wat rustiger aan te doen. Meer tijd te besteden aan zijn kleinkind en met nog een kleinkind op komst, wilde hij wat meer genieten van het familieleven", vertelt dochter Vanessa. "Helaas heeft dat niet zo mogen zijn".
'In jouw laatste race ben je halverwege plotseling uitgevallen vanwege een technisch mankement', staat te lezen op de rouwkaart. Waarschijnlijk werd een bloedpropje hem fataal terwijl hij in de tuin wat meubelen verschoof.

Grindbak 2034
Vol door de grindbak om de opgelopen achterstand weer in te halen

Leo was een spraakmakende persoonlijkheid, zowel op als naast de racebaan. Het woord 'opgeven' kende hij niet en hij wist zich vaak uit een kansloze positie weer terug te vechten tot aan de kop. Soms ging dat ook wel eens mis met schade tot gevolg.

leo kemmer crash
Het ging ook wel eens mis

Hij heeft in zijn lange raceperiode het flink aan de stok gehad met ondermeer Mike van de Raadt, Theo Stor en Ronald Vossen. In de VEGE Series waren zijn gevechten met Peter Furth bikkelhard, om na de race weer met zijn concurrent een prettig gesprek te hebben.

kemmer vs furth
In de strijd om de winst bij de VEGE Series ging het er hard aan toe tussen Kemmer en Peter Furth

Leo had flink wat droge humor en had vaak de lachers op zijn hand. Gezellig nababbelen in de Mickey onder het genot van een biertje hoorde er gewoon bij. Als het erg gezellig werd, kreeg het feestje vaak een vervolg in de Bastille in het dorp.

0997 Kemmer 2757
Brutaal nam Leo Kemmer de kop tijdens de BRL-Light van 2005

In 2005 liepen de gemoederen zowel op als naast de baan hoog op in de BRL-Light. Met nog drie kanshebbers voor de titel, Marijn van Kalmthout, Gaby Uljee en Francesco Pastorelli, die streden om elke meter asfalt, profiteerde Kemmer optimaal.

podium brllights 1616
Op het podium met Gaby Uljee en Marijn van Kalmthout

Hij wist het gehele seizoen vaak podiumplaatsen van dit strijdende drietal af te pakken. Bij de vernieuwde BRL-Light was het duidelijk dat het prijskaartje aanzienlijk hoger lag als de vorige klasses waarin Leo uitkwam en hij stopte na een aantal wedstrijden met de racerij.

kemmer rook 4293
Leo Kemmer in actie met de vernieuwde BRL-Light. Op de motorkap foto's van zijn grootste fan, zijn vrouw Sylvana

In de laatste jaren reed Kemmer een aantal historische wedstrijden met een Ford Galaxy. Ook reed hij een gastrace in een Chevron tijdens de Historische Grand Prix.

De afscheidsplechtigheid vindt plaats op woensdag 7 januari om 13.30 uur in de aula van begraafplaats De Nieuwe Oosten, Kruislaan 126 in Amsterdam. Aansluitend volgt zijn laatste rit naar zijn rustplaats.

De familie zou het fijn vinden als elke bezoeker een losse roos meeneemt, zodat ze Leo in een zee van bloemen en liefde kunnen laten gaan. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en mooie herinneringen op te halen in de ontvangstkamer

Autosport.nl wenst de familie en andere betrokkenen ongelofelijk veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Namens Autosport.nl
Gerrie Hoekstra

(foto's Fam. Kemmer, Gerrie Hoekstra, Erik van der Schaaff, Boudewijn Pieters en Tim Böhme)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet