Supercar Challenge

Bas Koeten Racing eerste Nederlandse team met nieuwe SEAT Leon Cup Racers

Foto 01

Ruim voor aanvang van het nieuwe raceseizoen kondigt het team van Bas Koeten Racing reeds de inzet van twee nagelnieuwe SEAT Leon Cup Racers aan. De multi-inzetbare auto's zullen door het actieve raceteam met name worden ingezet in lange-afstandsraces. Verder is deze door SEAT Sport ontwikkelde Cup Racer een serieuze podiumkandidaat in de Supercar Challenge. Voor de middellange termijn is dit voor Bas Koeten Racing bovendien een mogelijke opstap naar de recent aangekondigde TCR International Series van voormalig WTCC promotor Marcello Lotti.

Tekst en foto's: PR

Foto 02

Volbloed raceauto
Met de toevoeging van de twee SEAT Leon Cup Racers is Bas Koeten Racing het eerste Nederlandse team dat met deze Spaanse volbloed raceauto's in actie komt. Na een geslaagde jarenlange bouw en inzet van de SEAT Leon Supercopa Mk2 lanceerde SEAT Sport de nieuwe Cup Racer begin 2014 met succes in de SEAT Leon Eurocup. De auto's worden door SEAT Sport in Barcelona geassembleerd. Onderhuids treft men een 2.0 TFSI motor aan met 330 PK en een maximum koppel van 410 Nm. Beide auto's van Bas Koeten Racing worden voorzien van een DSG-versnellingsbak met paddleshift. Het differentieel kan elektronisch in drie standen worden ingesteld. De auto staat op 18'' wielen en is standaard voorzien van airjacks en een AIM datalogsysteem. Het totaalgewicht van de auto bedraagt 1.150 kg.

Foto 03

Multi-inzetbare podiumkandidaat
Recente uitslagen wijzen uit dat de rondetijden van de nieuwe Cup Racer maar liefst circa 4 seconden sneller zijn dan de bestaande SEAT Leon Supercopa. Hiermee is de auto direct een geduchte podiumkandidaat in de Supersport divisie van de populaire Supercar Challenge. Deze klasse werkt in 2015 een zeer interessante kalender af met maar liefst 8 evenementen op 5 verschillende circuits: Zandvoort, Assen, Brands Hatch, Spa Francorchamps en Zolder. De Cup Racer kan zich uitstekend meten met auto's zoals de snelle BMW M3s, de Lotus Evora en de diverse GT4 auto's. Ook is de nieuwe Cup Racer in lange-afstandsraces, waaronder de 24h Series van organisator Creventic, favoriet in de A3T-divisie die qua reglementering veel weg heeft van de nieuwe TCR International Series. Voorts is het Winterkampioenschap, een lokaal initiatief van Circuit Park Zandvoort en organisator DNRT, een uitstekend strijdtoneel voor de Cup Racer.

Foto 05

Trots op nieuwe stap voor het team
Bas Koeten toont zich trots op de nieuwste aanwinsten van het team waar hij reeds meer dan een decennium naamgever van is: "Reeds in 2013 hebben we het prototype van de Cup Racer bij SEAT Sport kunnen aanschouwen. We hebben inmiddels ruim drie jaar ervaring opgedaan met de SEAT Leon Supercopa Mk2. SEAT Sport heeft met de Cup Racer opnieuw een waanzinnige auto gebouwd. Goede looks, verbeterde prestaties en een aantrekkelijk kostenplaatje, zowel qua aanschaf als running costs. Met de brede inzetbaarheid vinden we dit samen met onze rijders op dit moment de beste stap. We kunnen niet wachten om met de auto's van start te gaan!"

Presentatie
Eén van de twee nieuwe auto's is voor lange-afstandsraces op Mugello, Silverstone, Barcelona en Brno reeds volzet. Voor de tweede auto worden reeds gesprekken gevoerd met kandidaat-rijders die interesse hebben in deelname aan sprint of endurance evenementen in binnen- en buitenland. De presentatie van beide auto's zal op zondag 22 februari plaatsvinden tijdens de Open Dag die Bas Koeten Racing organiseert op haar locatie in Westwoud (N-H).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet