Formula E

Formule E: Franck Montagny betrapt op cocaïnegebruik

Het eerste schandaal in de Formule E is een feit. Andretti-coureur Franck Montagny is na een dopingcontrole in Maleisië positief bevonden op het gebruik van cocaïne. Bij de recentelijke wedstrijd in Punte del Esta was Montagny om "gezondheidsredenen" niet van de partij. Hiermee lijkt de carriere van de voormalige F1/Sportscar/Indycar-coureur defintief beëindigd. Montagny maakte in de Franse pers zijn verslaving openlijk bekend.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formula E

FM2
Franck Montagny werd in Maleisië betrapt op het gebruik van cocaïne...


Franck Montagny betrapt op cocaïnegebruik
De Fransman Franck Montagny is na een dopingcontrole in Malesië positief bevonden op het gebruik van cocaïne. In het Franse sportdagblad L'Equipe maakte Montagny dit zelf bekend. "Ik heb een stommiteit begaan. Ik ben schuldig." Ook heeft Montagny van een contra expertise afgezien. Montagny had er twee dagen voor nodig om dit alles te verwerken. Vervolgens heeft hij zijn ouders geïnformeerd. "Ik schaam me diep" aldus Montagny.

Naar eigen zeggen is Montagy in de F1 wereld voor het eerst met drugs in aanraking gekomen. "In de Le Mans auto's was ik sneller en kon zonder pijn met gebroken ribben racen. Ik heb nooit wat gezegd. Het heeft mijn prestaties niet beïnvloed. Als ik in de auto zat en mijn helm op had, dan was de wereld volledig in orde" schrijft Montagny. Na zijn openlijke bekentenis in het sportdagblad L'Equipe twijfelt Montagny er niet aan dat zijn carriere nu defintief voorbij is. In de F1 kwam Montagny voor het team van Super Aguri uit, in 2007 was hij testrijder voor Toyota en reed vervolgens voor Peugeot in de sportscars. Ook kwam hij in Indycar voor het team van Andretti uit.

FM 1
Laatste optreden van Montagny in Putrajaya..
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet