DTM

DTM: Spengler in vorm op de Nürburgring

De Canadees Bruno Spengler verkeert in topvorm. Enkele weken geleden boekte Spengler zijn eerste DTM zege op de Norisring. Dit weekend schreef de Canadese Mercedes-coureur de tweede achtereenvolgende DTM-zege op zijn naam.

tekst Willem J. Staat

 Start Nürburgring

De wedstrijd op de Nürburgring begon onder natte omstandigheden. Later klaarde het enigszins op.Foto: Mercedes Benz.

Tweede achtereenvolgende zege voor Bruno Spengler.
Voor ruim 116.000 toeschouwers boekte de Canadees Bruno Spengler zijn tweede achtereenvolgende DTM zege dit seizoen. Door als tweede te eindigen verstevigde Bernd Schneider zijn positie in het kampioenschap. Jean Alesi vertrok als vijftiende, maar de voormalige Formule l-coureur had zich in de zestiende ronde reeds naar de vijfde plek opgewerkt. Een ronde later moest Audi-coureur Martin Tomczyk eraan geloven. Een slechte tankstop bneroofde Mika Hakkinen van alle kansen. De Fin viel van de zesde naar de twaalfde plek terug.

Audi verspeelt goede klasseringen.
Zowel Tom Kristensen als Mattias Ekström verspeelden al vroeg in de wedstrijd hun kansen op een goede klassering. Kristensen viel met teveel wielspin van de tweede naar de zesde plaats terug, terwijl Mattias Ekström met te weinig toeren vertrok en als veertiende de eerste ronde beëindigde. Kristensen wist zich aardig te herstellen en lag nog geruime tijd op de vierde plek, maar bij de derde bandenwissel traden er heftige vibraties op waardoor de Deen zich meermaals verremde en uiteindelijk nog als vijfde werd geklasseerd. Mattias Ekström eindigde voor Audi als achtste. Christian Abt produceerde een uiterst spectaculaire start door als tweede de Mercedes-arena in te duiken maar meer dan een tiende plek zat er voor de Audi-coureur niet in. Martin Tomczyck haalde voor Audi met een derde plaats uiteindelijk de kolen uit het vuur. Tomczyck: "Er is een zware last van mijn schouders afgevallen. Eindelijk kon ik eens een perfecte wedstrijd rijden. Eigelijk waren de vooruitzichten na de kwalificatie niet zo best. Zelf weet ik nog niet eens, waarom ik zo'n goeie start hard. In ieder geval werd ik elke ronde sneller."

Bernd Schneider kon met een tweede plek de leiding in het kampioenschap verstevigen. Schneider: "De kwalificatie was goed en de race was uitstekend. Natuurlijk had ik graag vanaf pole willen starten en winnen, maar Bruno was gewoon beter. Ik heb twaalf punten voorsprong, maar ik heb nu wel twee rivalen voor de titel." Bruno Spengler: "Ik heb nu toch wel bewezen dat ik zowel op het natte als op het droge kan winnen en tijdens de wedstrijd was mijn auto zowel onder natte als droge condities perfect." De Deen Nicolas Kiesa die het zitje van Jeroen Bleekemolen bij TME heeft ingenomen eindigde als zeventiende en voorlaatste. De Deen was over zichzelf niet bijster tevreden. Kiesa: "Eigenlijk had ik van mijzelf meer verwacht. Het ging bergopwaarts, maar ik had moeite met de rembalans en met de slicks had ik heel vroeg een voordeeltje behaald, maar ook dat heb ik niet optimaal kunnen benutten."

De DTM wedstrijd op de Nürburgring vond onder half droog/natte omstandigheden plaats. In de tweede helft van de race klaarde het engiszins op.Bernd Schneider leidt het kampioenschap met 46 punten gevolgd door Tom Kristensen en Bruno Spengler beiden met 34 punten.

UITSLAG
1. Bruno Spengler(CDN) Mercedes 1.06.28696
43 ronden
2. Bernd Schneider(D) Mercedes op 10.743 seconden
3. Martin Tomczyck(D) Audi A4 DTM op 12.504 seconden
4. Jean Alesi(F) Mercedes op 20.386 seconden
5. Tom Kristensen(DK) AudiA4 DTM op 25.743 seconden
6. Heinz Harald Frentzen(D) Audi A4 DTM op 27.478 seconden
7. Timo Scheider(D) Audi A4 DTM op 32.380 seconden
8. Mattias Ekström(S) Audi A4 DTM op 32.486 seconden
9. Jamie Green(GB) Mercedes op 32.866 seconden
10.Christian Abt(D) Audi A4 DTM op 48.479 seconden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet