DNRT

DNRT: Nieuwjaarsrace op CPZ voor achtste maal in het donker

Persbericht - WEK - Nieuwjaarsrace2015-pre-4-Essay

De Autosportinfo.com Nieuwjaarsrace, de populaire 4-uurs race die aanstaande zaterdag 3 januari 2015 zal worden verreden, kent ook ditmaal een finish in de duisternis. Het gratis te bezoeken race evenement telt als tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap. Speciaal aan de Autosportinfo.com Nieuwjaarsrace is dat het de enige endurance-race in Nederland is, die bij daglicht start, maar voor de helft in de duisternis zal worden verreden.


Tekst en foto's: PR

Racen in het donker
De Autosportinfo.com Nieuwjaarsrace start 's middags om 15.00 uur en zal om 19.00 uur worden afgevlagd. Vanaf circa 16.45 uur is het volledig donker en zullen de deelnemers minimaal twee uur lang in de duisternis rijden. Voorafgaand aan de start van de race, vindt een kwalificatie plaats. Deze zal om 13.30 uur aanvangen. Om de veiligheid van deelnemers en de officials te garanderen, zullen de baanposten langs het circuit worden verlicht en worden de voertuigen voorzien van extra reflecterende stickers.

Persbericht - WEK - Nieuwjaarsrace2015-pre-2-Essay

Boeiend startveld
Net als bij vorige edities van de Nieuwjaarsrace kunnen racefans genieten van een zeer gevarieerd startveld. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. Divisie I verwelkomt een sterk aantal snelle racebolides, waaronder de BMW M4 Silhouette, Marcos Mantis en Porsche 997 Cup.

In Divisie II strijden auto's als de SEAT Léon Supercopa en de rappe BMW 320D WTCC. Ook verschijnen verschillende BMW M3's in deze klasse aan de start. In Divisie III wordt de grid gevuld door o.a de Renault Clio Sport, BMW Compact, Peugeot RC en Toyota GT86. Divisie IV is het domein van auto's uit de DNRT cup-klassen, waaronder de Porsche 944 en BMW 325 E30. Ook diesel-aangedreven racers als de BMW 123d en Volvo S60 D4 mengen zich in de strijd om de winst in de klasse.

Persbericht - WEK - Nieuwjaarsrace2015-pre-3-Essay

Gratis toegang
De toegang tot de Autosportinfo.com Nieuwjaarsrace is gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen voor € 7,00 per voertuig op het parkeerterrein achter de hoofdtribune parkeren.

Meer informatie is te vinden op de website van Circuit Park Zandvoort (http://www.circuit-zandvoort.nl).

Persbericht - WEK - Nieuwjaarsrace2015-pre-1-Essay

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet