Diversen

Karting: Diversen: Top talent Richard Verschoor tekent bij RB Racing

KPX 0795

Veelvuldig kampioen Richard Verschoor komt op deze laatste dag van het jaar met wel erg leuk nieuws naar buiten. De Nederlandse kampioen Rotax Junioren en wereldkampioen in de Academy klasse zal in 2015 een druk KF programma afwerken bij het Zwitserse RB Racing. Daarnaast start hij vermoedelijk ook nog in de Eurochallenge met het vertrouwde Team TKP, al zijn die plannen nog niet helemaal rond.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis - START Autosport Magazine

Na een erg druk 2014 met heel wat uitstekende prestaties gaat Verschoor samen met zijn coach Mats van den Brand een nieuw, Zwitsers, avontuur aan. Marco Angeletti, eigenaar van het team, is trouwens ook actief in de autosport. Naast zijn KF seizoen in de WSK, DKM, EK, WK, kortom zo goed als elk KF kampioenschap zal Verschoor in 2015 ook testen in de formule wagens om dan waarschijnlijk in de toekomst de grote stap te zetten!

Verschoor

2015 wordt een jaar waarin Verschoor zijn tot nu toe vertrouwde Fernando Alonso kart aan de kant zet om verder te gaan met het Expirit chassis. De Vortex motoren worden geleverd door One Engines. "We hebben nog niet getest maar het chassis is grotendeels vergelijkbaar met de FA dus we weten wel waar we aan toe zijn. Binnenkort staat het maken van de eerste meters wel op het programma"!


Allemaal tevreden gezichten dus in het kamp van Verschoor want zowel Mats van den Brand die zijn pupil weer een stapje hoger op de ladder ziet stappen als teammanager Angeletti kijken al reikhalzend uit naar de samenwerking!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet