Diversen

Terugblik 2014 - René de Boer

Terugblik Porsche
Volop plezier met Porsche 911 Targa in de bergen

Porsche en Citroën
De volgende leuke auto kreeg ik al een week later, toen Porsche in Stuttgart me een nieuwe 911 Targa 4 ter beschikking stelde voor de reis naar de Red Bull Ring (DTM, F3 en Porsche Cup) en een reportage daarover. Ik had voor de donderdag een route door Tirol en Salzburg uitgezet met zoveel mogelijk paswegen en haarspeldbochten. Jammer dat het een groot deel van de dag regende, maar uiteindelijk kon er toch nog voldoende open worden gereden. Leuk was ook de toevallige ontmoeting met topskiër Marcel Hirscher, ook een gepassioneerd autoliefhebber, op maandag. Het tweede weekeinde van augustus bracht ik opnieuw in Le Mans door (samen met de Audi-presentatie en de 24-uursrace al mijn derde Le Mans-bezoek van het jaar), ditmaal voor het vierjaarlijkse evenement EuroCitro. Ja, opnieuw Citroëns. Het blijft nu eenmaal een fascinerend merk! Ditmaal sliep ik in het onvolprezen Hotel de France in La-Chartre-sur-le-Loir, zo'n 40 km van het circuit, maar vanwege de keuken en de sfeer de rit meer dan waard. Zeker na de recente overname door de Brit Martin Overington, een gepassioneerd historisch racer, die het hotel een broodnodige opknapbeurt gaf, maar het historische karakter ervan wist te bewaren. Klasse! Voor de lezers van het tweemaandelijkse blad CitroExpert, waaraan ik al sinds de oprichting in 1996 meewerk, had ik er een diner georganiseerd, wat zeer in de smaak viel.

Terugblik Hotel de France
Hotel de France in La-Chartre-sur-le-Loir, na de recente renovatie nog beter!

Medio augustus waren DTM en F3 op de Nürburgring, waarbij ik al wist dat er nieuws over Max Verstappen aan zat te komen. Sinds het weekeinde op de Red Bull Ring waren de zaken in een stroomversnelling geraakt en via diverse bronnen was ik goed op de hoogte van wat er speelde, al kon ik er weinig mee, want als mensen zeggen dat informatie vertrouwelijk is, blijft dat bij mij ook zo. Maar het was wel leuk om op maandagavond via Servus TV de aankondiging te zien! De dag erna belde een Formule 1-redacteur van het Duitse dagblad Bild, die alles wilde weten wat ik over Max wist. Voor het delen van mijn kennis ontving ik een keurig 'informatiehonorarium' en hij maakte die hele week een reeks artikelen. Ikzelf was die week in Trier, waar ik al voor het tiende jaar actief was voor het persteam van de organisatie bij de Duitse ronde van het WK Rally. Leuk om er Thierry Neuville zijn eerste WRC-zege te zien behalen, zoals ik daar ook ooit getuige was van de eerste winst van Sébastien Loeb.

Terugblik Angouleme
"Een perscentrum? Nee, dat hebben we hier niet." Dus met de laptop op schoot buiten aan het werk in Angoulême.

Historische evenementen
Een week later was er de Historic Grand Prix Zandvoort, een evenement dat ieder jaar alleen nog maar mooier lijkt te worden! De Groep C-auto's bleken een fantastische toevoeging aan het programma, het weer werkte mee en het was een rondom geslaagd weekeinde. Het eerste weekeinde van september bracht ik in Spanje door voor de 24-uursrace van Barcelona, waar ik ondermeer als circuitspeaker in het Duits, Engels, Frans en Nederlands actief was. Een week later was er de DTM op de Lausitzring, waar Marco Wittmann kampioen werd, gevolgd door weer eens een trip naar Frankrijk. Allereerst voor een rij- en meerijsessie met alle rallyauto's van Citroën (DS3 R1, R3 en R5 plus WRC) op het Circuit d'Issoire nabij Clermont-Ferrand (wéér een nieuw circuit!). Gelukkig kreeg ik in 'CitroExpert' lekker de ruimte: maar liefst negen pagina's in het nummer dat sinds vandaag in de winkel ligt. Omdat ik toch in de buurt was reed ik ook nog even langs het circuit van Charade, waar dat weekeinde het Frans truckracekampioenschap in actie kwam, maar vervolgens ging de reis verder naar het stadje Angoulême voor het historische evenement op het 'Circuit des Remparts'. Stond al jaren op mijn lijstje om een keer te bezoeken en het was de reis meer dan waard! Schitterende auto's, veelal vooroorlogs, en een zeer prettige sfeer.

Terugblik Citroen Racing Experience lineup
Tijdens de Citroën Racing Experience mocht met al deze auto's gereden of meegereden worden

Terugblik Citroen Racing experience
In de DS3 R3 als bijrijder van junior-wereldkampioen Stéphane Lefebvre

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet