Diversen

Terugblik 2014 - René de Boer

Terugblik Reunie AX Saxo
Vele oude bekenden tijdens de reünie van AX- en Saxo Cup-rijders

Begin april was ik op donderdag en vrijdag bij de WK-rally van Portugal en op zaterdag bij de reünie van oud-rijders uit de Citroën AX en Saxo Cup op de kartbaan van Coronel in Huizen, een bijzonder prettig weerzien met velen uit de klassen waarin ik als jonge en ietwat verlegen verslaggever mijn werk in de autosport begon. Op zondag was er de nieuwe ADAC-testrace ter voorbereiding op de 24H Nürburgring, maar nog geen 40 auto's in een zes-uursrace zijn nou niet echt boeiend. Tijdens het Paasweekeinde had ik mijn eerste grote internationale evenement in Europa: FIA WEC, ELMS en FIA EK Formule 3 op het circuit van Silverstone. Voor het eerst Max Verstappen live in actie gezien, getuige geweest van de racepremière van de nieuwe Porsche LMP1 en genoten van een heerlijk weekeinde, inclusief een prachtig onderkomen op een boerderij, op zes kilometer van het circuit, waarvan de familie in het naburige dorp ook een pub runt met lekker bier en eten en een heel gezellige sfeer, zoals ik samen met mijn Duitse collega, van wie ik de tip kreeg, vaststelde. Een week ervoor was ik zoals gemeld in Long Beach voor USCC en IndyCars en een week erna was ik op vrijdag bij de seizoensopening van de ADAC GT Masters in Oschersleben en op zaterdag bij de derde ronde van het VLN-lange-afstandskampioenschap op de Nürburgring.

Terugblik Max Verstappen
De successen van Max Verstappen leverden het hele seizoen lang stof tot schrijven

Eerste overwinning Max Verstappen
Begin mei startte de DTM, vanwege mijn werkzaamheden voor de organisatie samen met het FIA EK Formule 3 altijd het hoofdbestanddeel van mijn raceseizoen. Prachtig om Max Verstappen al in zijn tweede weekeinde zijn eerste overwinning te zien behalen. Een week later was ik met de Formule 3 op het stratencircuit in Pau, een van mijn favoriete evenementen. Terwijl diverse Nederlandse en Duitse collega's bijna verdronken in de regen tijdens de ADAC GT Masters op Zandvoort, genoot ik in Zuid-Frankrijk van prachtig weer en mooie races en combineerde het weekeinde als altijd met een bezoek aan bedevaartplaats Lourdes, die voor mij een bijzondere betekenis heeft. Oschersleben, waar we een week later met de DTM waren, is een stuk minder inspirerend en meer noodzakelijk kwaad. Bovendien regende het er ook nog eens. Nee, dan was WTCC, een week later op de Salzburgring, een stuk plezieriger. Fantastische stad, mooi circuit, prachtige races.

Terugblik F3 Pau Todt
Formule 3 in Pau, Jean Todt was er ook

Huwelijk en 'home office'
Het weekeinde van 31 mei en 1 juni zou ik normaliter voor DTM en F3 op de Hungaroring hebben doorgebracht, ware het niet dat mijn broer op die zaterdag in het huwelijk trad, en er zijn dingen die nu eenmaal belangrijker zijn dan racen. Zo kon ik wel op donderdag (mijn verjaardag) en vrijdag nog even naar Zandvoort voor het eerste deel van de 12-uursrace van Creventic aldaar. Op zaterdag beleefden we een schitterend bruiloftsfeest met prachtig weer, en zondag deed ik een groot deel van mijn F3- en DTM-werkzaamheden vanuit mijn 'home office', mede dankzij livestreams en live-timing. Verre van ideaal, maar eenmalig kon het.

Terugblik WTCC Salzburg
WTCC in Salzburg: Tom Coronel reed er op het podium

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet