Supercar Challenge

Supercar Challenge in voorprogramma DTM op Zandvoort

141221 Kalender1

De Supercar Challenge powered by Pirelli heeft zijn kalender voor 2015 definitief rond. Ten opzichte van de al eerder gepubliceerde kalender is er op zich niet heel veel veranderd, maar één evenement springt er toch wel uit. De GT-kanonnen van de Supercar Challenge komen in 2015 namelijk in tegenstelling tot eerdere berichten niet in actie tijdens de Masters, maar wel tijdens de DTM op Circuit Park Zandvoort! Autosportfans kunnen het weekend van 12 juli groot in hun agenda omcirkelen, want naast de DTM en de Supercar Challenge komt ook de spectaculaire AutoGP in datzelfde weekend naar het duinencircuit.

Tekst en foto's: PR

141221 Kalender5

De voorbereidingen voor seizoen 2015 van de Supercar Challenge powered by Pirelli lopen voorspoedig. Er is al zeer veel interesse getoond uit binnen- en buitenland om komend seizoen aan de raceklasse deel te nemen. Ook in 2015 zal de Supercar Challenge onder te verdelen zijn in drie startvelden. Zo is er weer een startveld voor de snelle GT-bolides, een startveld voor de toerwagens uit de Supersport- en Sport-divisies en is er een derde startveld voor de Superlights. Voor de Superlights gaat er wel het een en ander veranderen, want dit startveld wordt volgend jaar echt een zelfstandige klasse die gaat rijden onder Benelux-reglement. Ook zal het raceweekend van de Superlights niet uit drie maar uit twee dagen gaan bestaan, namelijk de zaterdag en de zondag. Meer informatie over deze wijzigingen is hier te lezen.

141221 Kalender2

Seizoen 2015 van de Supercar Challenge powered by Pirelli gaat officieel beginnen bij de Paasraces op Circuit Park Zandvoort, alwaar de Supersport- en Sport-divisies en ook de Superlights in het weekend van 6 april hun seizoenstart gaan beleven. Daarna komen alle divisies van de Supercar Challenge in het weekend van 10 mei in actie bij het New Race Festival op Circuit Zolder. Naast de Supercar Challenge komt dan onder andere ook de nieuwe Belcar Trophy in actie. Daarna zijn de GT- en Sport-divisies begin juni weer traditioneel te gast bij de Spa Euro Races op Spa-Francorchamps.

141221 Kalender3

In het weekend van 21 juni staat op Circuit Zolder weer de Syntix Superprix op het programma. Het programma van de Syntix Superprix is in 2015 bomvol, want naast alle divisies van de Supercar Challenge komen ook de Clio Cup, de Formule Renault 1.6, de Belcar Trophy, de BGDC en als klap op de vuurpijl ook de BOSS GP in actie. Drie weken daarna staat er op Circuit Park Zandvoort ook een schitterend programma klaar, met de DTM, de AutoGP en de GT-divisies van de Supercar Challenge.

In het eerste weekend van augustus komt de Supercar Challenge powered by Pirelli traditioneel weer in actie bij de drukbezochte Gamma Racing Day. Ditmaal zijn de GT- en Sport-divisies te gast bij dit schitterende evenement. In het weekend van 13 september maakt de Supercar Challenge weer een uitstapje naar Engeland. Evenals afgelopen seizoen gaat de Supercar Challenge racen op het historische circuit van Brands Hatch.

Daarna reizen alle divisies van de klasse in het eerste weekend van oktober weer af naar Spa Francorchamps voor deelname aan het Racing Festival Spa. De ontknoping van seizoen 2015 volgt daarna weer traditioneel tijdens de Finaleraces op TT circuit Assen. Bij de Finaleraces, in 2015 omgedoopt tot Formido Finaleraces, komen naast de Supercar Challenge onder andere ook de Clio Cup en de verschillende raceklassen van de ACNN in actie.

141221 Kalender4

Kalender Supercar Challenge powered by Pirelli 2015

03-04 t/m 06-04 Paasraces Circuit Park Zandvoort* (1)
09-05 t/m 10-05 New Race Festival Circuit Zolder*
05-06 t/m 07-06 Spa Euro Races Spa-Francorchamps
19-06 t/m 21-06 Syntix Superprix Circuit Zolder*
10-07 t/m 12-07 DTM Circuit Park Zandvoort (2)
31-07 t/m 02-08 Gamma Racing Day TT circuit Assen
11-09 t/m 13-09 Supercar Challenge On Tour Brands Hatch GP Track
02-10 t/m 04-10 Racing Festival Spa-Francorchamps*
16-10 t/m 18-10 Formido Finaleraces TT circuit Assen*

* Programma Superlights
(1) Alleen Sport-divisies & Superlights
(2) Alleen GT-divisies

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet