Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Groeten uit Neckarsulm - Audi Sport Finale 2014

IMG 3792
Audi-coureurs en -teambazen op het podium voor de traditionele groepsfoto

Met overwinningen in de drie belangrijkste 24-uursraces (Le Mans, Nürburgring en Spa-Francorchamps), de merkentitel in de DTM en de titels in de Blancpain Sprint Series en Blancpain GT Series, de ADAC GT Masters en diverse andere GT3-successen had Audi aan het eind van het autosportseizoen 2014 heel wat te vieren. Zoals het sinds een aantal jaren bij Audi traditie is, gebeurt dat afwisselend op een van de twee vestigingslocaties in Duitsland, Ingolstadt of Neckarsulm. Dit jaar was Neckarsulm aan de beurt en zo maakten coureurs en teambazen van over de hele wereld de reis naar Baden-Württemberg. AUTOSPORT.NL was er ook.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 3725

Sinds de rally-avonturen van John Bosch met de indrukwekkende Ur-quattro en in iets later stadium Henk Vossen en Peter van Merksteijn met de 80 quattro gebeurt er in Nederland niet zoveel op autosportief gebied met Audi, maar in België daarentegen des te meer. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de immer zeer actieve Belgian Audi Club, met flinke ondersteuning van de nationale importeur D'Ieteren en de Belgische dealerorganisatie. De stuwende kracht achter deze club was jarenlang J.G. Mal-Voy, geheel rechts op de foto. Dit jaar droeg hij zijn taak als secretaris-generaal echter over aan Charles Bonnet, op de foto in het midden. "Ik doe alleen nog maar representatieve activiteiten", aldus de aimabele Mal-Voy. Het afgelopen seizoen was met de GT3-successen van het Belgian Audi Club Team WRT wellicht een van de succesvolste in de historie. Sigi Krause van Audi Sport (geheel links) houdt de banden met de Belgische club dan ook al jarenlang warm.

IMG 3721

Voor de ingang van het gebouw waren de nodige officiële voertuigen van ondermeer het FIA WEC, de 24 Uur van Le Mans en de ADAC GT Masters te zien.

IMG 3723

Het 'red carpet' inclusief fotomoment door Audi-hoffotograaf Thomas Kittel ontbrak niet.

IMG 3726

Binnen was ondertussen de 'mise en place' voor het diner afgesloten.

IMG 3740

Sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich verwelkomde de aanwezigen en blikte terug op het afgelopen en vooruit naar het volgende seizoen.

IMG 3728

Met de Audi Sport TT Cup, een nieuwe merkenklasse in het voorprogramma van de DTM, voegt Audi volgend seizoen een nieuw element aan de sportactiviteiten toe. Naar we begrepen waren er vorige week drie Nederlanders (m/v) bij de eerste selectie van 50 deelnemers, die waren gekozen uit de 166 kandidaten die zich hadden aangemeld. De volgende selectieronde staat in het nieuwe jaar op het programma.

IMG 3736

In de DTM won Audi de merkentitel en zegevierde dankzij Mattias Ekström in de laatste twee races van het seizoen op Zandvoort en Hockenheim, maar volgend jaar wil men in Ingolstadt ook de rijderstitel weer binnenhalen, zo werd aangekondigd.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet