Formula E

FIA Formule E: Formule E jeugdserie begint in Buenos Aires

Aan het FIA Formule E kampioenschap wordt vanaf Buenos Aires de FE School Series in de support package opgenomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Formule E

One of the FE School Series electric kit cars
Een electrische Kitcar voor scholieren. Wat moet je ervan zeggen?


Formule E jeugdserie begint in Buenos Aires
Vanaf Buenos Aires wordt de FE School Series in de support package van de FIA Formule E opgenomen. Voor de FIA FE School series worden tien lokale scholen uitgenodigd die hun eigen elektrische raceauto gebouwd hebben. Deze wedstrijden worden georganiseerd door Greenpower Education Trust. Een liefdadigheidsinstelling die duurzame engineering aan jonge mensen promoot.
De deelnemende kinderen zijn tussen de 11 en 16 jaar oud. Op basis van vooraf geselecteerde criteria zullen er op het gebied van techniek en wetenschap speciale scholen geselecteerd worden,

Alejandro Agag: " Wij zijn verheugd dat we met de FE School Series in Buenos Aires kunnen beginnen. Zeker met de steun van de lokale autoriteiten. Dit initiatief heeft als doel om jonge mensen duurzame mobiliteit en engineering bij te brengen. En behalve dit is het natuurlijk een "lifetime experience" Net zoals bij de Formule E zijn de wedstrijden gericht op energie efficiency en snelheid."

Jeremy Way CEO van het organiserende Greenpower: "De Formule E is één van de meest opwindende uitvindingen in een generatie. Het revolutioneert niet alleen hoe de mensen tegen de sport aankijken maar laat ook de voordelen zien die ontstaan bij de ontwikkeling van elektrische en duurzame automotive engineering. De waarden en objectieven die basis van de Formule E vormen weerspiegelen exact de doelstellingen van Greenpower. Wij hebben nu al zestien jaar lang de voordelen van duurzame mobiliteit en engineering op Britse scholen en universiteiten gepromoot. En wij zijn verheugd dat wij ons initiatief op een globaal platform kunnen laten zien."De evenementen zullen bestaan uit een gecombineerde 20 minuten trainings/kwalificatiesessie, waarbij de pole naar het meest efficiënte team gaat. De races duren niet langer dan 20 minuten waarbij de winnende school op hetzelfde podium als de Formule E coureurs komt te staan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet