TCR Series

RACB Sport en Kronos Events lanceren TCR BeNeLux 2016

TCR BeNeLux - Marc Van Dalen - Xavier Schene - Jean-Pierre Mondron
De lancering van de TCR BeNeLux 2016 gebeurde tijdens de RACB Awards: de SEAT Leon TCR "BeNeLux" met vlnr Marc Van Dalen, Xavier Schene en Jean-Pierre Mondron.

Het Belgisch circuitgebeuren ondergaat in 2016 een grondige vernieuwingsoperatie met de komst van de TCR BeNeLux. TCR is het geesteskind van Marcello Lotti, CEO van promotor WSC, en de drijvende kracht achter de TC Racer International Series, zeg maar sprintraces met flink opgekittelde tweeliter, ongeveer 350 pk sterke turboaangedreven productie-auto's. Omdat er ook in nationale kampioenschappen duidelijk nood is aan betaalbare toerwagenraces en dezelfde TCR-auto's in de aanbieding kwamen te staan, sloegen RACB Sport en Kronos Events de handen in elkaar.

Tekst en foto's: PR

"Spectaculaire, betrouwbare auto's en een haalbare kostprijs, dat zijn de sleutelwoorden van de TCR die ons overhaalden om de circuitsport hiermee in 2016 een nieuw elan te bezorgen," zegt Xavier Schene, Directeur Generaal van RACB Sport. "Gezien de TCR-auto's op meerdere fronten zullen te zien zijn – in Europa zijn dat alvast Italië en Portugal - en er dus voldoende afzetmarkt wordt gecreëerd, zou dat de running cost zeer democratisch moeten houden. Het financiële plaatje zet ons ook aan tot het bundelen van de krachten tussen meerdere landen. Dat geeft een groter potentiel en uiteraard ook een aantrekkelijker startveld en dito races. De TCR BeNeLux gaat pas in 2016 van start, maar de voorbereiding van wat een ommezwaai moet betekenen van het Belgische circuitlandschap, begint al volgend jaar. "

Technisch gelden dezelfde regels als in de TCR International Series. De organisatie en de promotie van het TCR BeNeLux Touring Car Championship wordt gedaan door Kronos Events.

"Wij zijn ervan overtuigd dat we met de TCR de circuitsport terug nieuw leven kunnen inblazen," stellen Marc Van Dalen en Jean-Pierre Mondron van Kronos Events. "Het soort auto's waarmee zal gereden worden, staat dichter bij de auto van Jan Modaal, en het reglement is zodanig goed bedacht dat er niemand met kop en schouders zal uitsteken. Dat is goed nieuws voor jonge maar ook oudere piloten die graag op de piste het verschil maken en niet op zijn minst voor de fans die niets liever zien dan een fikse strijd tussen meerdere bovendien spectaculair ogende auto's. Met een haalbaar prijskaartje, een sterk technisch concept en een degelijk marketingplan als voornaamste argumenten zal de TCR opnieuw in de smaak vallen bij sponsors en de verschillende merkenvertegenwoordigers."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet